Latvijas labākais kvadraciklu braucējs Edgars Meņģelis svētdien Igaunijā nodrošināja savu otro Eiropas čempiona titulu pēc kārtas.

Pirmajā braucienā Meņģelis finišēja trešais, bet otrajā ieņēma ceturto vietu, taču saņēma piecu pozīciju sodu, kā dēļ viņš palika devītais.

Kopvērtējumā Meņģelis par trim punktiem apsteidza savu sīvāko konkurentu Adrianu Manžū no Francijas, kurš latvieti pirms šī posma apdzina par pieciem punktiem.

"Paldies manai komandai, bez viņiem tas noteikti nebūt izdevies. Ļoti smaga un gara diena, pirmais brauciens bija mierīgāks, otrajā braucienā bija daudz notikumi, divreiz pazaudēju sēdekli un vienreiz izpūtēju. Taču ar šīm vietām pietika, lai izcīnītu medaļu. Turpināsim cīnīties, lai šādas skaistas uzvaras būt vēl vairāk," savā "Facebook" lapā paziņoja Meņģelis.

Igaunijā notika Eiropas čempionāta noslēdzošais, piektais, posms.

Pagājušajā sezonā Meņģelis Eiropas čempiona titulu sev jau bija nodrošinājis pirms noslēdzošā, sestā, posma, izcīnot lielāko panākumu Latvijas kvadriciklu motokrosa vēsturē. Viņš arī palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!