Foto: Red Bull

Somu pilots Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") svinējis pārliecinošu uzvaru šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) pirmajā grants posmā Meksikā, tā pārtraucot sava komandas biedra trīs gadus ilgušo dominanci šajā rallijā.

Meksikas ralliju Latvala aizvadīja pārliecinoši, izvairoties no kļūdām un uzvarot 11 no 21 ātrumposma. Pirms pēdējās sacensību dienas izvirzījies komfortablā vadībā, Latvala noslēdzošajā rallija dienā, kad bija jāaizvada divi ātrumposmi, nedaudz atļāvās pasaudzēt sevi un mašīnu, ļaujot uzvarēt Ožjēram. Finišā somu pilota pārsvars pār otrajā vietā esošo Ožjēru bija vairāk kā minūte.

Trešajā vietā ierindojās spānis Dani Sordo ("Hyundai"), taču par riepu limita pārkāpumu viņam piesprieda divu minūšu sodu, kas atsvieda Sordo uz ceturto vietu, uz trešo paceļot norvēģi Madsu Ostbergu ("M-Sport"). Piektais palika jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai"), sestais - igaunis Ots Tanaks ("DMACK WRT"). Kopumā rallijā finišēja 20 ekipāžas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju saglabā Ožjērs, kurš uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos Montekarlo un Zviedrijā. 35 punktus no viņa atpaliek Ostbergs, bet trešais WRC kopvērtējumā ir norvēģis Andreass Mikelsens, kurš Meksikā izstājās. Meksikas rallija uzvarētājam Latvalam šie bija pirmie kopvērtējuma punkti sezonā, jo Montekarlo rallijā viņš izstājās, bet Zviedrijā finišēja ārpus ieskaites punktiem. Kopvērtējumā somu pilots ieņem sesto vietu, par trim punktiem apsteidzot tanaku.

Meksikas rallijs šogad izcēlās ar īpaši gariem un sarežģītiem ātrumposmiem - garākais no tiem bija "Guanajuato" - 80 kilometri. Trases pieraksts šim "dopam" ekipāžām sasniedzis pat 80 stenogrammas lappuses. Otrs garākais bija "Chocolates" posms, kas bija jāveic divreiz, - 54,21 km. Līdz šim tas bija garākais ātrumposms WRC kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!