Pieredzējušais somu braucējs Jari Mati Latvala ("Volkswagen") svētdien izcīnīja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posma, kas risinājās Korsikā.

Pēc piektdien veiktajiem ātrumposmiem Latvala bija tikai trešais, taču sestdien viņam izdevās uzvarēt vienā no trim "dopiem" un izvirzīties arī rallija vadībā.

Līderpozīcija tika noturēta arī svētdien un finišā soms par 43 sekundēm apsteidza britu Elfinu Evansu no "M-Sport" komandas. Savukārt vēl trīs sekundes zaudēja norvēģis Andreass Mikelsens ("Volkswagen").

Tikmēr jau par šīssezonas pasaules čempionu kronēto francūzi Sebastjenu Ožjēru ("Volkswagen") Korsikā piemeklēja problēmas - piektdien plīsa riepa, kā arī bija tehniskas problēmas, tāpēc nācās zaudēt daudz laika. Viņš sacensības noslēdza ārpus kopvērtējuma punktu zonas, tomēr rallija noslēdzošajā ātrumposmā, kurā ekipāžas cīnās par bonusa punktiem, viņš finišēja pirmais, tiekot pie trim papildus punktiem.

Sacensību sākumā ralliju iespaidoja spēcīgo lietusgāžu izraisīti plūdi, kas to saīsināja līdz septiņiem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divus etapus pirms sezonas beigām Ožjērs ticis pie 238 punktiem un Latvalu joprojām apsteidz par 78 punktiem, savukārt trešais ar 126 punktiem ir Mikelsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!