Foto: LETA
Latviešu blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks šīs sezonas noslēgumā pasaules čempionātā brauks duetā ar spēcīgo šveicieti Valentīnu Žiro, pavēstījusi Mucenieka pārstāvētā komanda "x99"/"Slīterāni".

Šīs sezonas ievadā Mucenieks brauca ar beļģi Janu Hendriksu, tomēr sezonas vidū pēc sacensībām Stelpē pilots negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu.

Turpinājumā Mucenieks vairākos pasaules čempionāta pasmos startēja kopā ar savu labu draugu Kristofu Santermansu no Beļģijas.

Savukārt tagad pavēstīts, ka sezonas noslēgumā Mucenieks brauks ar kopvērtējuma vicelīderi Žiro, kurš pašlaik kopvērtējumā apsteidz pat Hendriksu. Pēc iepriekšējā nedēļas nogalē aizvadītā etapa Ķegumā Žiro līdzšinējam līdzbraucējam Nikolā Museti ārsti konstatējuši kājas lūzumu, kas viņam liegs startēt vismaz 4-6 nedēļas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik drošā vadībā ar 531 punktu ir beļģis Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis. Viņiem ar 470 punktiem seko Žiro ekipāža, bet trešais ar 467 punktiem ir Hendrikss.

Tiesa, Muceniekam nebūs iespēju pretendēt uz pasaules čempiona titulu, jo to pasniedz tam kantētājam, kurš sezonas gaitā ar pilotu izcīnījis visvairāk punktu.

Pasaules čempionāta kalendārā blakusvāģiem šosezon plānoti vēl trīs posmi, bet sezona 11.oktobrī noslēgsies ar Nāciju kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!