21. Eiropas Motosporta federācijas (FIME) kongresā tika lemts, ka vienu no 2016. gada Eiropas enduro čempionāta posmiem uzņems Latvija, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Kongresā kopumā piedalījās 250 delegāti no 38 nacionālajām federācijām, atskatoties uz 2014. gadā paveikto un pieņemot lēmumus par 2015. gadu.

Latvija šai kongresā ieguva tiesības rīkot Eiropas čempionāta posmu enduro, un izteica vēlmi uzņemt 2017. gada Eiropas čempionāta posmu triālā.

Latviju kongresā pārstāvēja deviņi delegāti dažādās sporta un moto drošības komisijās, un paneļos. Kā atzina LaMSF ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs, trijās dienās tika diskutēts par ļoti daudz svarīgiem un tajā pašā laikā politiski jūtīgiem jautājumiem. Tā, piemēram, uzsākta diskusija par apdrošināšanas polišu automātisku iekļaušanu FIM sportistu licencēs, apstiprināts atsevišķi jauns Disciplinārās un Arbitrāžas kodeksa projekts Eiropas čempionātiem motošosejā, daudz diskutēts par vides drošības uzlabošanu motosporta sacensībās.

Zviedrijas federācijas priekšlikums par Eiropas čempionāta atcelšanu 65cc klasēm (bērniem līdz 12 gadu vecumam) tika atlikts uz gadu līdz detalizētākai jautājuma izpētei. "Lielākajai daļai federāciju nebija skaidra zviedru motivācija. Mūsuprāt, 65cc klases izņemšana no Eiropas čempionāta kalendāra atstātu lielu negatīvu atspaidu gan uz 85cc klasi, gan arī Eiropas bērnu čempionāta organizatoriem. Latvija iestājās pret šo priekšlikumu," stāsta LaMSF ģenerālsekretārs.

Pozitīvi pavirzījies arī FIME Tūrisma komisijas darbs, kurā par vadītāju pērn izraudzīts LaMSF pārstāvis Nils Freivalds. "Tūrisma komisija izskatīja potenciālo moto draudzīgo viesnīcu līguma projektu un plānots, ka drīzumā FIM Eiropas federācijas varēs slēgt līgumus ar ieinteresētajām viesnīcām," viņš atklāj. "Informāciju par šīm viesnīcām plānots ievietot FIME mājas lapā un ceļotājiem, plānojot savu ceļojumu, būs iespējas izvēlēties tieši motociklistiem draudzīgās." gandarījumu pauž FIME un LaMSF Tūrisma komisijas vadītājs Nils Freivalds.

Tūrisma komisijā notika arī moto tūrisma gidu pasniedzēju apmācība un šobrīd ir četri sertificēti pasniedzēji, kas var vadīt apmācības un licencēt moto tūrisma gidus. Sertificētie gidi informāciju par sevi arī varēs ievietot FIME mājas lapā un ceļotājiem būs iespēja izvēlēties viņu pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!