Latvijas ātrumlaivu pilots Uvis Slakteris aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja pirmo vietu Lietuvā notikušajā pasaules čempionāta posmā F2 klasē, informē Latvijas ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

Zarasu ezerā notikušās sacensības būtiski ietekmēja laika apstākļi - pirmajā sacensību dienā bija paredzēti brīvie treniņi, kvalifikācijas braucieni un "Match Race" un "Speed Rac" sacīkstes, bet spēcīgā vēja un viļņu dēļ tās tika atceltas. Vēlu vakarā norisinājās tikai kvalifikācijas braucieni, kuros Uvis Slakteris uzrādīja piekto laiku.

Arī sacensības bija spraigas ar daudzām bīstamām situācijām. Pēc starta jau pašā pirmajā taisnē pirms pagrieziena avarēja pasaules čempionāta līderis Pjērs Lundins. Tika dots atkārtots starts, kurā Slakteris startēja jau no ceturtās pozīcijas. Starts sanāca lielisks, jo izdevās iegūt trešo vietu. Brauciena laikā vairākas reizes tika rādīti dzeltenie karogi, kad sacensības tiek apstādinātas, gan notriekto boju, gan avāriju dēļ, taču Slakteris demonstrēja izcilas ātrumlaivas pilotēšanas prasmes un pamazām pietuvojās pirmajai pozīcijai. To gan izdevās izcīnīt tikai pēdējā, 45. aplī, apdzenot pasaules čempionāta otrās vietas ieguvēju Ēriku Edinu.

"Esmu gandarīts par veiksmīgi pavadītajām sacensībām. Priecājos par pirmo vietu, ko izdevās izcīnīt tik sarežģītos apstākļos, jo avarējot Lundina laivai tika aizķerta un bojāta arī manējā. Paldies arī komandai par ātru rīcību un pareizi pieņemtu lēmumu turpināt sacīkstes neskatoties uz to, ka laivā tek iekšā ūdens. Tas attaisnojās un mums ir pirmā vieta", pēc sacensībām teica Uvis Slakteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!