Foto: F64
Ķegumā, "Zelta zirga" trasē, notikušajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem devītajā posmā - Latvijas "Grand Prix" - uz katra no goda pjedestāla pakāpieniem pirmo reizi vēsturē svētdien stājās vismaz pa vienam Latvijas pārstāvim.

Par posma uzvarētājiem kļuva Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, kuri pirmajā braucienā bija otrie, bet otrajā braucienā svinēja uzvaru.

Otrajā vietā ierindojās deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš šobrīd startē pārī ar latvieti Lauri Daideru. Viņi bija labākie pirmajā braucienā, bet otrajā ierindojās otrajā pozīcijā.


Savukārt trešie kopvērtējumā bija beļģis Joriss Hendrikss ar citu latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, kuriem abos braucienos trešā vieta.

Līdz šim nevienā no Latvijas posmiem 17 gadu garumā latvieši vienlaicīgi nebija stājušies uz vairāk kā diviem goda pjedestāla pakāpieniem.

Citviet devītajā pozīcijā ierindojās Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks, kuriem braucienos attiecīgi desmitā un devītā vieta, 18.vietā ierindojās latvietis Arnolds Sīlis kopā ar šveiciešu kantētāju Bruno Kelinu, nopelnot pirmos septiņus pasaules čempionāta kopvērtējuma punktus, bet 26.pozīciju ieņēma latviešu kantētājs Mārtiņš Antons kopā ar lietuvieti Ļutauru Varokoju, netiekot pie kopvērtējuma punktiem.

Kopumā sacensībās piedalījās 31 ekipāža.

Sestdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās savos braucienos uzvaru izcīnīja Bakss/Stupelis, kā arī Vilemsens/L.Daiders. Kvalifikācijas sacensības tikmēr nespēja pārvarēt Latvijas ekipāža Gints Kaktiņš un Gints Harju.

Latvijas "Grand Prix" sacensības blakusvāģiem notika jau 17.reizi.

Kā ziņots, finansiālu grūtību dēļ pajukusi pagājušā gada pasaules čempionāta otrā spēcīgākā ekipāža, kuru veidoja Jānis un Lauris Daideri. Brāļi pieņēmuši lēmumu šosezon vairs nestartēt pasaules čempionāta posmos, bet L.Daiders tagad sezonu turpina kā Vilemsena kantētājs.

Vilemsens sezonu sāka ar citu latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēc latvieša gūtās traumas startēja pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu, kurš pasaules čempionāta sestajā posmā iedzīvojās kājas krustenisko saišu savainojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!