Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā norisinājās Eiropā spēcīgākā drifta čempionāta "Drift Allstars" otrais posms, kurā Latviju pārstāvēja Jānis Eglīte un Gatis Babris, aizcīnoties līdz astotdaļfinālam.

"Eskilstuna MotorSport Arena" trasē bija izveidota īpaši gara un tehniski sarežģīta konfigurācija, kas bija liels pārbaudījums sportistiem.

Latvieši treniņus aizvadīja, rādot pārliecinošu sniegumu, kas ļāva cerēt uz iekļūšanu izslēgšanas braucienos. Jānis Eglīte pēc iegūtās otrās vietas Londonas posmā atkārtoti demonstrēja augstus rezultātus, un ar interesi tika gaidīts Gata Babra sniegums, kuram šīs bija ne tikai pirmās sacensības šogad, bet arī brauciens ar svešu auto.

Kvalifikācijas braucienus sestdien pirmais aizvadīja Gatis jeb "GATO, kā viņu pazīst drifta sacensībās, un jau pirmajā braucienā spilgti iezīmēja savu sniegumu. Taču otrajā braucienā mašīnai tika atklāta neliela tehniska problēma, kas liedza finišēt. Līdz ar to pirmajā braucienā iegūtie punkti ļāva kvalificēties kā sešpadsmitajam.

Jānis savus braucienus aizvadīja stabili un pārliecinoši, kas viņam ļāva ierindoties 2. vietā kvalifikācijā.

Nākamajā dienā tika aizvadīti izslēgšanas braucieni starp 32 labākajiem braucējiem. Eglīte, pateicoties augstajam kvalifikācijas rezultātam, varēja pirmajā kārtā atpūsties, savukārt "GATO" pirmajā kārtā bija jātiekas ar spēcīgo dāņu sportistu Jākobu Hogu Hansenu. Pirmajā braucienā dāņu sportists izraisīja avāriju, kas neļāva pabeigt abiem braucienu, pēc sadursmes pats nevarēja turpināt cīņu, līdz ar to Babris varēja gatavojties cīņām astodaļfinālā.

Astodaļfinālu "GATO" aizvadija ar vienu no labākajiem drifta speciālistiem pasaulē, īru Džeimsu Dīnu. Jau pirmajā braucienā Latvijas sportists parādija lielisku ātrumu un leņķi, izpelnoties skatītāju ovācijas. Tomēr otrajā braucienā "GATO" piedzīvoja sagriešanos, kas diemžēl neļāva turpināt cīņu ceturdaļfinālā.

"Ir ļoti liels prieks beidzot piedalīties sacensībās. Varētu teikt, ka piespiedu dīkstāve sezonas sākumā bija ļoti emocionāli grūts brīdis, tādēļ es izbaudiju katru braucienu un ieguvu vērtīgu pieredzi nākamajiem posmiem," stāsta Gatis Babris ("GATO"). "Liels prieks, ka bija iespēja cīnīties pret Džeimsu Dīnu un man ir prieks, ka arī ar šo automašīnu izdevās ar viņu cīnīties, neskatoties uz tehnikas atšķirību."

Eglīte savu braucienu aizvadīja pret slovāku Romānu Kolesaru, kurš ir viens no Centrāleiropas spēcīgākajiem drifteriem. Diemžēl otrā brauciena pēdējā līkumā, Jānim uzteica tehnika un mašīnai pazuda jauda. Līdz ar to neviens no latviešiem neturpināja cīņu ceturdaļfinālā.

"Diemžēl tehniskajos sporta veidos gadās situācijas, kad pieviļ tehnika. Protams, gribējās cīnīties par visaugstākajām vietām, taču šoreiz sacensības beidzās ātrāk, kā cerēts," saka Jānis Eglīte. "Par neiegūtajiem punktiem šobrīd nepārdzīvoju un sāku gatavoties nākošajam posmam, kas notiks Rīgā."

Nākamais "Drift Allstars" posms tiks aizvadīts Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 1. augustā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!