Foto: F64
Pēc ilgāka pārtraukuma pasaules čempionāta posmā blakusvāģiem uz starta stāsies septiņas Latvijas ekipāžas, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Gaidāmajā Latvijas "Grand Prix" posmā, kas 12. un 13. augustā notiks "Pīlādžu mototrasē" Stelpē, Vecumnieku novadā, līdzās Laurim Daideram un Kasparam Stupelim, kuri aizvada pilnu pasaules čempionāta sezonu, uz starta stāsies arī Uvis Vasiļenko/Kaspars Krievs, Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs, Didzis Gorbenko/Artūrs Linters, Jānis Sedlenieks/Ģirts Indrijaitis, kā arī Kristaps Rozenbergs/Lotārs Aleksejevs, Ainārs Dukulis/Ilvars Skultāns.

Pēdējo reizi Latvijā piecas Latvija ekipāžas pie starta barjeras stājās 2007. gadā Ķegumā, kad vēl pasaules čempionātā startēja Kisters Serģis kopā ar Kasparu Stupeli.

No Latvijas sportistiem Stelpē startēs arī Elvijs Mucenieks ar pilotu Valentīnu Žirū, kuri šajā sezonā ir vieni no vadošajiem sportistiem pasaulē.

Pēc aizvadītajiem deviņiem pasaules čempionāta posmiem kopvērtējuma 1. vietā atrodas Etjēns Baks ar līdzbraucēju Nikolā Musē, otrajā ir Valentīns Žirū ar Mucenieku, bet trešajā vietā Daniels Vilemsens ar līdzbraucēju Robiju Baksu. No līderiem Žirū ar Mucenieku atpaliek par 13 punktiem, bet pasaules čempionātā vēl atlikuši pieci posmi, kas ekipāžai ļauj saglabāt izredzes sezonu pabeigt čempionu godā.

Paralēli pasaules čempionātam "Pīlādžu mototrasē" norisināsies starptautiskas sacensības arī citās blakusvāģu klasēs: b/v Seniori, b/v Veterāni, b/v ar gaisa dzesēšanu, b/v Juniori, b/v Vēsture, b/v Bērni, kā arī Eiropas čempionāta posms kvadricikliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!