Foto: Publicitātes foto
Polijā notiekošajā Eiropas Nāciju kausā motokrosā Latvijas izlase svētdien izcīnīja astoto vietu 17 komandu konkurencē, portālu "Delfi" informē Latvijas Motosporta federācija.

Latvijas izlasi pārstāvēja Mairis Pumpurs (motoklubs MX4 Dobele) un Eduards Bidzāns (motoklubs MX Moduls) 85 kubikcentimetru klasē, Rainers Žuks (ASTR Racing team) 125 kubikcentimetru klasē un Kristers Drevinskis (motoklubs MX Rodeo) 250 kubikcentimetru klasē.

Visvairāk punktus komandai atnesa Drevinskis, braucienos izcīnot attiecīgi sesto un astoto vietu. Pumpuram 12. un 15. vieta, Žukam 17. un 19. vieta, bet Bidzānam braucienos 17. un 19. vieta.

Cīņā ar sāncenšiem kritienus savos braucienos piedzīvoja Bidzāns, Žuks un Drevinskis. Tika apskādēta tehnika, taču braucieni tika turpināti un visos braucienos visi Latvijas izlases sportisti finišēja un atnesa komandai vērtīgus punktus.

Komandas vadītājs Anatolijs Abramovs komandas sniegumu vērtē kā labu: ''Ņemot vērā samērā īso un saspringto komandas veidošanas procesu, sasniegtais rezultāts Eiropas līmenī ir labs. Lai tiektos uz augstākiem panākumiem ir jārēķinās ar nepieciešamību Latvijas sportistiem pēc iespējas vairāk startēt lielāka foruma sacīkstēs, tādējādi gūstot vērtīgu un neatsveramu pieredzi. Esmu pārliecināts, ka tieši mūsu jaunajiem izlases sportistiem šeit gūtā pieredze noderēs visvairāk. Komandas vārdā paldies visiem klubiem par atbalstu sportistiem sezonas garumā. Īpašs paldies Agrim un Kristeram Drevinskiem par atsaucību un cīņas sparu. Paldies Arvīdam Šteinbergam, kurš meistarīgi atvizināja un uzturēja mūsu mājvietu, lielo ASRT kluba autobusu! Paldies sportistu vecākiem un mehāniķiem par tehnisko, materiālo un morālo atbalstu šajā īpaši grūtajā sporta veidā.''

Eiropas Nāciju Kausu šogad izcīnīja Francijas izlase, otrā vieta Dānijas izlasei, trešā Itālija. Seko Vācijas, Nīderlandes, Čehijas un Zviedrijas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!