Foto: Edijs Pālens

Latvijas motokrosa braucējs Kaspars Stupelis svētdien piedzīvotajā kritienā pasaules čempionāta posma laikā motokrosā blakusvāģiem guvis trīs ribu plīsumus un smadzeņu satricinājumu, vēsta Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisija.

Tāpat Stupelis guvis lielus muguras nobrāzumus un traumējis kreiso ceļgalu.

Incidents notika pasaules čempionāta ceturtā posma - Čehijas "Grand Prix" - pirmā brauciena laikā. Cīnoties par pirmo trijnieku beļģu pilots Etjēns Bakss, kura kantētājs ir Stupelis, piedzīvoja kritienu un latviešu sportistam virsū uzbrauca viņa tautiešu brāļu Jāņa un Laura Daideru motocikls.

Kā aprakstīts Daideru ekipāžas mājaslapā, spēcīgā lietū Bakss vienā no tramplīniem kļūdījies un sekojis kūlenis, kā rezultātā Stupelis palicis guļot nekustīgs. Redzot notikušo, Jānis Daiders strauji bremzējis un noslāpis motocikls, tomēr no kontakta ar Stupeli nav izdevies izvairīties.

"Darīšu visu, lai pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties trasē, pagaidām viss ir atkarīgs no tā, cik lielas sāpes spēšu paciest," izteicies Stupelis, kurš savu šī brīža pašsajūtu nosaucis par "pašvaku".

Šī nav pirmā Baksa un Stupeļa ekipāžas trauma šosezon.

Vēl pirms pasaules čempionāta pirmā posma kritienā Bakss guva ļoti smagas traumas un divas nedēļas pat pavadīja reanimācijā, tomēr, tā kā starp pirmo un otro sezonas posmu bija vairāk nekā pusotrs mēnesis, ekipāža varēja atgriezties uz starta un pamanījās jau uzvarēt divos šīs sezonas posmos.

Savukārt tagad pasaules čempionātā sācies saspringtākais periods, un arī nākamajās divās nedēļas nogalēs gaidāmi sacensību posmi.

Stabilā pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā pēc četriem posmiem ar 180 punktiem atrodas beļģu sportista Bena Andriasena ekipāža, brāļi Daideri ar 145 punktiem ieņem trešo vietu, beļģis Jans Hendrikss un latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks ar 113 punktiem ir ceturtie, Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks ar 101 punktu ieņem piekto vietu, bet Bakss/Stupelis, kuri divos no četriem posmiem palikuši bez punktiem, ar 97 punktiem atrodas sestajā vietā.

Kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais augusta vidū tiks aizvadīts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!