Latvijas motokrosisti uzrādījuši pieticīgus rezultātus šāgada pasaules čempionāta pirmajā posmā, kas risinājās Katarā.

Nosacīti augstāko rezultātu sasniedza Matīss Karro MXGP klasē - divu braucienu summā viņš izcīnīja 19. vietu, kā arī tika pie "Holeshot" balvas.

Kvalifikācijas treniņā Karro uzrādīja augsto sesto vietu, bet kvalifikācijā Matīss finišēja 12.vietā, kas bija labs rezultāts. Diemžēl pirmajā braucienā, kas notika pie mākslīgā apgaismojuma, "Wilvo Forkrent KTM" komandas latviešu braucējam nācās izstāties, jo pievīla motocikla dzinējs. Taču otrajā braucienā Karro lika par sevi runāt, jo Matīsam pirmo reizi pasaules čempionātā izdevās "izcelt" startu un tikt pie "Holeshot "balvas, kas pienākas sportistam, kurš attiecīgajā braucienā pirmajā līkumā iebraus pirmais.

"Otrajā braucienā manam motociklam ielika rezerves motoru un biju apņēmības pilns aizvadīt labu braucienu. Starts izdevās fantastisks, ar ko pats biju ļoti apmierināts. Taču nedaudz apjuku no tāda pavērsiena un atkritu uz trešo vietu. Tad atkāpos uz septīto vietu, kurā arī turējos, taču mani kāds sportists nogāza, un tajā pašā aplī kritu vēlreiz, jo laikam kāds akmens bija ieķēries priekšējās bremzēs. Nepadevos un turpināju cīņu, taču ātrums vairs nebija tik labs, kā brauciena sākumā. Beigās finišēju 15.vietā," stāsta Karro.

Ne pārāk veiksmīgs kataras posms izvērtās arī vienīgās Latviju pārstāvošās komandas "Latvia Husqvarna Racing" sportistiem Robertam Justam un Augustam Justam. MXGP klasē vecākais no brāļiem Justiem kvalifikācijā ierindojās 19.vietā, bet pirmajā finālbraucienā Augusta motociklu piemeklēja tehnisks defekts, dēļ kura bija spiests izstāties. Līdz otrajam braucienam motociklu salabot nebija iespējams un Justu pie starta barjeras neredzēja. Pirmais posms noslēdzies bez izcīnītiem ieskaites punktiem.

Mazliet labāk klājās MX2 klasē startējošajam Robertam Justam. Kvalifikācijā tika uzrādīts 20.rezultāts un tāds pats sasniegts posma kopvērtējumā, pateicoties pirmajā braucienā izcīnītajiem 4 punktiem. To Roberts uzsāka ar ne visai veiksmīgu startu, taču spēja pāris vietas atkarot un finišēja 17. vietā. Diemžēl otrajā braucienā, līdzīgi kā brālim pirmajā, nācās piedzīvot tehnisku kļūmi. Lai arī finišs tika sasniegts, pie ieskaites punktiem Roberts netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!