Divi Latvijas motokluba "apPasaule" pārstāvji Raitis Kalniņš un Aivars Kukojs Rumānijā turpina piedalīties Red Bull Romaniacs enduro sacensībās, kurās pēc prologa pirmajā dienā iemēģināti stāvie Rumānijas kalni, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Otrā "Red Bull Romaniacs" sacensību diena Latvijas pārstāvjiem iesākās jau pl. 5 no rīta – pirmajiem braucējiem trasē bija jādodas neilgi pirms pl. 7. Trases starts atradās vairāk nekā 40 km attālumā no Sibiu pilsētas centra, kurā pēc prologa atradās sportisti un viņu motocikli. Pirmā sacensību diena pamatā tika aizvadīta kalnu trasē, kurā sportisti, atkarība no klases, veica 130 - 170 km garu pārbraucienu.

Abi "apPasaules sportisti – Raitis Kalniņš un Aivars Kukojs – sacensību pirmo dienu paveica bez nopietnām traumām un ir veiksmīgi tikuši līdz galam, tikai Kalniņam laika kavējuma dēļ netika ieskaitīts finišs.

"Sacensību beigās abi sportisti jutās labi, lai gan bija ļoti noguruši, jo trase bija tiešām nopietniem un smagiem pārbaudījumiem pilna. Tā kā gatavojoties sacensībām sportisti iepriekšējo gadu trasi bija pētījuši video ierakstos, tad pēc vakar piedzīvotās realitātes secinājuši, ka tie video, kurus var redzēt Youtube.com laikam ir reklāmas klipi, tādiem jaunajiem dalībniekiem kā viņi, jo patiesība tā ir pavisam savādāka un daudz grūtāka," atklājuši "apPasaules" pārstāvji.

Kā nopietnāko pārbaudījumu abi dalībnieki min braukšanu lejā no kalna, kas dienas laikā bija jāveic daudzas jo daudzas reizes – tas izrādījies daudz grūtāk un prasījis lielāku spēku un koncentrēšanos nekā braukšana augšup. Vietām nobraucieni bijuši pat tik stāvi, ka sportisti savus močus palaiduši vaļā un ļāvuši tiem vienkārši krist lejā, pašiem slīdot tiem nopakaļ.

Par laimi, abu braucēju motocikli pēc smagajiem kalnu pārbaudījumiem nav daudz cietuši un pēc nelieliem remontdarbiem, kas šeit ir atļauti pilnā mēra, atšķirībā no mums ierastajām enduro sacensībām, atkal ir gatavi kopā ar saviem braucējiem turpināt sacensības.

Abi Latvijas sportisti pārstāv Bronzas klasi, kurā kopskaitā startē 209 sportisti.

Sacīkstes ilgs līdz pat 16. jūlijam. Sacensību laikā sportistiem jāpārvar neskaitāmi kilometri pa mežiem, kalniem, pļavām un ielejām, vadoties vienīgi pēc navigācijas iekārtas un veicot dažādus uzdevumus. Šīs sacensības kļuvušas par ļoti ekstrēmām enduro cīņām, kurās startēt uzdrīkstas tikai azartiskākie braucēji no visām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!