Foto: Publicitātes foto

Sestdien Polijas pilsētā Augustovā Pasaules čempionāta otrajā posma sacensībās enduro formulām uz ūdens, smagi avarēja Latvijas pilots Atis Slakteris, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Ūdens motosporta Federācijā.

Latvijas piloti Atis un Uvis Slakteri startēja internacionālājā komandā "Balt-Yacht" ar poli Barteko Maršaleku un krievu Staņislavu Kurcinovski.

Augustovā norisinājās otrais posms pasaules čemiopnātā enduro sacensībās formulām uz ūdens, kas atbilst klasēm F1, F2 un F4. Pirmais posms maijā notika Francijas pilsētā Ruānā, kas ir leģendāras ūdens motosporta sacensības, jo šogad norisinājās jau 51 reizi.

 "Šoreiz veiksme nebija manā pusē. Komanda bija piektajā vietā un cīnījāmies par godalgotu vietu. No Latvijas pilotiem jau bija  paspējis uzrādīt labāko apļa laiku un pat apsteidzis vairākus F1 pilotus. Pēc veiksmīgas apdzīšanas laikam pārāk atslābinājos un nepaspēju noreaģēt uz stipro vēja brāzmu, kas pagāja zem laivas un uzmeta to gaisā. Tūlīt jau biju zem ūdens un biju spiests ātri rīkoties, lai tiktu pie gaisa. Ātrums bija liels, tuvu 200 km/h, tāpēc arī trieciens bija spēcīgs un nodarīja nopietnus tehniskus bojājumus laivai, bet pats tiku cauri tikai ar nepatīkamu satraukumu.  Pateicoties mehāniķu profesionalitātei un komandas saliedētībai, laiva tika saremontēta un pēc brīža komanda ar pilotu S.Kurcinovski turpināja sacensības. Pa nakti centīsimies laivu savest tādā kondīcijā, lai rīt varētu piedalīties trešā posma sacensībās un cīnīties par godalgotu vietu", teica A.Slakteris.

Komanda "Balt-Yacht" sacensību otrajā posmā izdevās saglabāt piekto vietu. Uzvaru izcīnīja vairākkārtējie Pasaules čempioni Francijas komanda "Navikart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!