Foto: DELFI Aculiecinieks

"Rally Liepāja" organizatori "RA events" panākuši vienošanos ar FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) rīkotāju, producentu grupu "Eurosport Events", par Liepājas un Kuldīgas apkārtnē notiekošā rallija iekļaušanu Eiropas čempionāta kalendārā vēl vismaz trīs nākamos gadus, līdz pat 2019. gada sezonai, informē "RA Events" preses dienests.

Kā zināms, pilnvērtīgs FIA Eiropas rallija čempionāta posms Latvijā pirmo reizi tika sarīkots 2013. gadā.

"Mēs esam pagodināti apstiprināt sadarbības pagarināšanu ar "Rally Liepāja" par vēl trim gadiem. Latvijai pievienojoties FIA Eiropas rallija čempionātam, sacensības norisinājās ziemā un visam čempionātam piešķīra unikalitātes rakursu. Tajā pat laikā esmu pārliecināts, ka jau septembrī pa grants ceļiem notiekošais rallijs būs vienlīdz iespaidīgs," saka FIA Eiropas rallija čempionāta koordinators Žans-Batiste Lejs. "Turpmākajos gados sacensības saglabās grants rallija statusu, un esmu pārliecināts par rallija kvalitāti, ko ne vienu reizi vien pierādījusi pasākuma rīkotāja profesionālisms un spēja pielāgoties negaidītām situācijām un pavērsieniem. Mums bija viegli pieņemt lēmumu pagarināt sadarbību, ņemot vērā ātrumposmu kvalitāti, Baltijas reģiona nozīmīgo lomu Eiropas rallija čempionātā, un izcilo rīkotāju komandu.".

"Man ir liels gandarījums, ka rūpīgais un nesavtīgais mūsu komandas darbs ir ticis augstu novērtēts, un Latvijai ir dota iespēja saglabāt savu posmu Eiropas čempionāta kalendārā!" saka "RA events" direktors Raimonds Strokšs. "Būtiski, ka arī turpmākos gadus sacensības norisināsies pa grants seguma ceļiem, kas mums sniegs iespēju rallija sarīkošanā izmantot vēl nebijušus risinājumus, un arī skatītājiem tas ļaus gūt pavisam citāda rallija vērošanas pieredzi."

""Eurosport" lēmums turpināt sadarbību FIA Eiropas rallija čempionāta posma rīkošanā ar Latviju ir ļoti patīkams lēmums Liepājai, kas jau gadu desmitiem var lepoties ar senām un noturīgām rallija sporta tradīcijām," saka Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs, bijušais rallists Uldis Sesks. "Pēdējos četrus gadus Liepāja ir bijusi mājvieta šīm sacīkstēm, tādējādi nostiprinot pilsētas vārdu Eiropas un pasaules autosporta dzīvē. "Rally Liepāja" ir apliecinājis, ka šo četru gadu laikā tas ir kļuvis par sporta dzīvē gaidītu notikumu, kurš dod gan ekonomisku pienesumu Liepājai un visam Kurzemes reģionam, gan arī veicina atpazīstamību daudzu miljonu skatītāju auditorijai, kas ik gadu televīzijā seko līdzi gan mūsu posma, gan visa čempionāta norisei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!