Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

"Rally Alūksne", kas ir Latvijas (LRČ) un Igaunijas (ERČ) rallija čempionāta pirmais posms, pieteikušās vairāk nekā pussimts ekipāžu - trīs dienas pirms pieteikšanās termiņa beigām dalībnieku sarakstā ir 60 sportistu.

Pieteikties rallijam vēl var līdz 6. janvārim.

No spēcīgākajām ekipāžam, kas pieteikušās startam Alūksnes ralijā, var izcelt Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Fjodorovu ("Škoda Fabia R5"), Ediju Bergmani/Edgaru Grīnu ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), Ronaldu Baldiņu/Ingaru Sakni ("Mitsubishi Lancer Evo"), kā arī vairākkārtējo Lietuvas čempionu Vitautu Švedu/Žilvinu Sakalausku ("Mitsubishi Lancer Evo X"). Pieteikums saņemts arī no atraktīvās Igaunijas pilota Lembita Soe, kurš brauc ar "Toyota Starlet" automašīnu.

Gandrīz puse no pieteiktajām ekipāžām - 28 - piedalīsies ERČ ieskaitē, 20 ekipāžas startēs LRČ ieskaitē, 17 - rallijsprinta ieskaitē. Jāpiebilst, ka ekipāžas vienlaicīgi drīkst startēt vairākās ieskaitēs, piemēram, Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta vērtējumā, vai tikai vienas valsts posmā.

"Rally Alūksne" reizē būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu atklāšanas sacīkstes. Sacensības norisināsies 13. un 14. janvārī, pirmās dienas vakarā dalībniekiem tumsas apstākļos veicot pirmos trīs ātrumposmus. Sacīkšu otrajā dienā rallija dalībniekiem pievienosies arī rallijsprinta vērtējumā startējošās ekipāžas un cīņas turpināsies gaida vēl septiņos ātrumposmos. Kopējā "dopos" veicamā rallija distance būs mazliet lielāka par 100 kilometriem.

Ņemot vērā laika prognozes, "Rally Alūksne" visticamāk norisināsies īstas ziemas apstākļos, jo paredzams, ka netrūks ne sniega, ne aukstuma. Papildus motivācija cīņā par uzvaru būs vientilta piedziņas ekipāžām, jo, pateicoties "Rally Alūksne" atbalstītājiem, vienai no tām tiks piešķirta naudas balvu 1000 eiro apmērā. Pagaidām organizatori vēl neatklāj, pēc kādiem kritērijiem tiks noteikts šīs balvas ieguvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!