Foto: Publicitātes foto
Latvijas rallijreidu komanda "RE Autoclub" Astrahaņā Krievijas čempionāta 2.posmā "Kaganas zelts 2014" ierindojās augstajā piektajā vietā kopvērtējumā un izcīnīja uzvaru vienā no ieskaites klasēm, informē komandas preses dienests.

Zem starptautiskās rallijreida komandas "RE Autoclub" karoga startēja trīs ekipāžas – Aleksandrs Terentjevs/Aleksejs Berkuts, Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins (abi - Krievija) un Tapio Suominens/Markku Hurskainens (Somija).

RE Autoclub komandas sportisti Terentjevs/Berkuts savā klasē (T2) izcīnīja augsto pirmo vietu (6.vieta kopvērtējumā). Savukārt, Kuzņecovs/Jelagins – 5.vietu kopvērtējumā.

Noslēdzošajā sacensību dienā Suominena/Hurskainena pilotētā ekipāža 100km pirms finiša līnijas apmeta kūleni un nevarēja turpināt ceļu – Somijas sportisti bija spiesti izstāties no sacensībām.

"Šis rallijreids ir viens no tehniski sarežģītākajiem un smagākajiem posmiem, kas norisinās Krievijas čempionāta ietvaros, tāpēc ir īpašs prieks par sasniegto rezultātu!" atzīst sacensību T2 klases uzvarētājs Aleksejs Terentjevs. "Uzskatu, ka šajās sacensībās uzvar ne tikai sportisti, bet gan komanda – es pat teiktu, ka 80% no uzvaras ir atkarīga tieši no komandas tehniskā izpildījuma – kā komanda ir veikusi mājas darbu pirms sacensībām, sagatavojot automašīnu."

Rallijreids "Kaganas Zelts 2041", kurš šogad norisinājās jau ceturto gadu, tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem sacensību posmiem Krievijas čempionāta seriālā, jo tā ietvaros tā dalībniekiem četru dienu laikā ir jāveic vairāk nekā 1000km gara trase pa Astrahaņas apgabala stepēm un smilšainajām kāpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!