Foto: DELFI

Latviju pārstāvošais Vasīlijs Grjazins sestdien izstājās no pēdējā Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) posma, kas norisinājās Šveicē.

Grjazins, kurš pārstāv "Sports Racing Technologies" komandu, pēc pirmajām divām dienām posma kopējā ieskaitē ieņēma augsto ceturto vietu, turklāt noslēdzošajā dienā sestdien braucējs pat bija pakāpies uz trešo pozīciju.

Tomēr to nosargāt viņam neizdevās, turklāt 15.etapā Grjazins ar savu braucamo "Ford Fiesta S2000" piedzīvoja avāriju, kā rezultātā nācās izstāties no sacensībām.

'"Posmā, kurā avarējām, nebijām pietiekami uzsildījuši riepas, un automašīna noslīdēja no ceļa jau pirmajā lēnajā līkumā. Ļoti žēl, ka izstājāmies šādā veidā. Protams, jāskatās no pozitīvās puses, jo guvu vērtīgu pieredzi šajā grūtajā trasē. Šī sezona ir beigusies, taču jau drīz sāksim gatavoties jaunajai sezonai,'' Grjazina teikto citē portāls "Go4speed.lv".

Par posma uzvarētāju tika kronēts soms Esapeka Lapi.

Sezonas kopvērtējumā Grjazins ar 13 punktiem ieņēma 45.vietu, piedaloties piecos no 12 posmiem, savukārt uzreiz aiz viņa ar 12 punktiem bija cits Latvijas sportists Raimonds Kisiels, bet Aivis Egle kopvērtējumā bija 57.pozīcijā ar sešiem punktiem, ko nopelnīja Latvijas posmā.

Par Eiropas autorallija čempionu kronēts Jans Kopeckis no Čehijas.

Kā zināms, Eiropas autorallija čempionāta posmi Latvijā norisināsies vēl vismaz trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!