Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" F-1 komandas pilotu Lūisa Hamiltona un Niko Rosberga izteikumi, ka viņu starpā valda lieliskas koleģiālas attiecības, ir meli un nepatiesība, apgalvo komandas vadītājs Nikijs Lauda.

Pirms Austrijas "Grand Prix" posma Lūiss Hamiltons intervijā britu izdevumam "The Daily Mail" izteicies, ka attiecības ar Rosbergu tagad esot "pārsteidzoši labas", taču Lauda norāda, ka tas esot tālu no patiesības un situācija komandas iekšienē ir krietni citāda.

"Tie ir meli," par Hamiltona izteikumiem intervijā TV kanālam "Servus TV" pauda Lauda. "Viņam bija kaut kas jāsaka. Viņš vienkārši gribēja mierīgu nedēļas nogali."

"Jo vairāk Rosbergs ir priekšā, jo mežonīgāks kļūst Lūiss," Laudu citē izdevums "Speed Week". "Viņš izdemolēja savu viesnīcas numuru Baku, kad kļūdījās kvalifikācijā. Protams, viņš par nodarītajiem bojājumiem pats samaksāja."

Savukārt intervijā Austrijas laikrakstam "Bild", Lauda atklājis, ka "Mercedes" F-1 komandas priekšsēdētājs Toto Volfs pēc incidenta Austrijas "Grand Prix", kad pēdējā aplī Rosbergs un Hamiltons izraisīja savstarpēju sadursmi, gatavojas aizvadīt sarunas ar abiem pilotiem. "Toto Volfs runās ar viņiem abiem. Šim stulbumam ir japieliek punkts," saka bijušais F-1 čempions.

Motoru sporta medijos parādījušās spekulācijas, ka šo sarunu rezultātā "Mercedes" varētu nonākt pie "komandu norādījumiem", regulējot savu pilotu uzvedību sacīkšu laikā, jo līdz šim viņiem bija atļauts brīvi cīnīties vienam ar otru, kas ne reizi ir novedis pie izstāšanās.

"Mūsu interesēs ir ļaut viņiem cīnīties," intervijā "The Times" izteicies F-1 promouters Bērnijs Eklstoins. "Iedomājieties, ka sezonas beigās komanda vienam no viņiem neļaus otru apdzīt un tas izšķirs čempionāta likteni? Tas nenāktu par labu nedz F-1, nedz pašai "Mercedes" komandai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!