Foto: AFP/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs kopā ar savu stūrmani Danielu Elenu ("Peugeot") uzvarējuši vēl vienā Dakaras rallija ātrumposmā, uzrādot ātrāko laiku sacensību piektajā "dopā".

Ceturtdien, 7. janvārī, Dakaras rallijā sportisti veica piekto ātrumposmu, kas bija 327 kilometrus garš un risinājās augstkalnu apstākļos, sasniedzot augstumu 4750 metri virs jūras līmeņa, bet posma beigās no sportistiem prasīja īpaši rūpīgu navigāciju. Šajos jau diezgan sarežģītajos apstākļos Lēbs trasi veica trijās stundās, 32 minūtēs un 34 sekundēs un bija ātrākais visos astoņos posma starpfinišos un arī finišā, kur viņu sveica Bolīvijas prezidents Evo Moraless (attēlā).

"Daniels savu darbu šodien izdarīja perfekti," savu pārinieku pēc finiša uzteica Lēbs. "Man patika šis ātrumposms. Vienā krustojumā pazaudēju varbūt 20 sekundes, kad Daniels man pateica, kur jābrauc, bet es pagriezu stūri uz otru pusi."

Arī šoreiz cieši aiz Lēba sekoja viņa komandas biedri - otrais rezultāts Karlosam Sainsam, kurš no sava franču kolēģa atpalika 22 sekundes. Ceturtā ātrumposma uzvarētājs Stefans Peteransels no Lēba atpalika jau nedaudz vairāk - trīs minūtes, tomēr ierindojās trešajā vietā.

Kopvērtējumā Lēba pārsvars pār otrajā vietā esošo Peteranselu ir jau gandrīz astoņas minūtes. Sainss, kurš saņēmis vienas minūtes sodu, atpaliek jau 13 ar pusi minūtes.

Piektajā ātrumposmā no potenciālo uzvarētāju saraksta sevi izsvītroja francūzis Sirils Desprē, kura "Peugeot" piemeklēja elektronikas problēmas un viņš posma finišu sasniedza, braucot ar 50 km/h un pazaudējot gandrīz divas stundas.

Labs rezultāts lietuvietim Benediktam Vanagam, kurš uzrādīja 21. rezultātu, finišējot 25 minūtes aiz Lēba. Kopvērtējumā lietuvietis turas 30. pozīcijā.

Nepaveicās pieredzējušajam portugāļu braucējam Karlušam Susam, kurš izbrauca no trases un iestrēga bedrē. Nespējot tikt ārā paša spēkiem, portugālis palika gaidām palīdzību.

Motociklu konkurencē otro posma uzvaru izcīnīja austrālietis Tobijs Praiss (KTM), savukārt par drāmu parūpējās šveicietis Nikolā Moniks (KTM), kurš ātrumposmā pavadīja stundu, mocoties ar veselības problēmām - pie 198 kilometru atzīmes šveicieti pievārēja augstkalnu slimība, tomēr viņam izdevās nokļūt līdz finišam.

Kvadraciklu ieskaitē uzvara peruānim Aleksisam Ernandesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!