Foto: Red Bull

Deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjens Lēbs parakstījis līgumu ar "Citroen" komandu par trim sacīkstēm 2018. gada pasaules rallija čempionātā (WRC), informē seriāla preses dienests.

Pieredzējušais franču pilots kopā ar savu nemainīgo stūrmani Danielu Elenu startēs Meksikas WRC rallijā, kas ir grants sacensības, asfalta rallijā Korsikā un Katalonijas rallijā, kas notiek uz jaukta seguma. "Citroen" rūpnīcas komandu visos 13 WRC posmos pārstāvēs Kriss Mīke, bet Kreigs Brīns un Lēbs dalīs vienības otrā pilota godu.

Runas par izcilā čempiona atgriešanos WRC parādījās, kad Lēbs augustā aizvadīja testus ar "Citroen C3 WRC" mašīnu. Viņš atzinis, ka kārdinājums atgriezties rallija sacensībās ir "pārāk liels". "Sajūtas, kādas tu gūsti rallijā, ir aizraujošākās, kādas es esmu jebkad pieredzējis, un es ļoti gribēju izmēģināt kādu no jaunajām WRC mašīnām kaujas apstākļos," saka franču pilots. "Jauki, ka es to varēšu izdarīt komandā, ar kuru esmu izcīnījis tik daudz panākumu."

No WRC Lēbs atvadījās 2012. gadā, izcīnījis deviņus titulus pēc kārtas un 78 posmu uzvaras. Pēc tam viņš pievērsās dažādiem autosporta veidiem kā kalnā braukšanai, Dakaras rallijam un pasaules rallijkrosa čempionātam ("World RX"). Lēbs ik pa laikam startē arī WRC sacensībās, pēdējoreiz tas notika 2015. gadā, kad viņš piedalījās Montekarlo rallijā.

Katalonijas rallijā Lēbs uzvarējis astoņas, Meksikas rallijā – sešas, bet Korsikas rallijā – četras reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!