Foto: Publicitātes foto

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestajā posmā - Akropoles rallijā - svētdien līderpozīciju nosargāja astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no "Citroen" komandas, tiekot pie savas 71.uzvaras karjerā.

Sacensību noslēgumā Lēbs par 40 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Miko Hirvonenu no Somijas.

Šī "Citroen" komandai bija trešā dubultuzvara šosezon.


Lēbs par Akropoles rallija uzvarētāju kļuva trešo reizi - iepriekš viņš to paveica arī 2005. un 2008.gadā.

Uz trešo vietu rallija pēdējā dienā pakāpās "Ford" komandas pilots Jari-Mati Latvala no Somijas, kurš Lēbam zaudēja trīs minūtes un 4,8 sekundes.

Latvala trešajā vietā ierindojās pēc tam, kad rallija pēdējā dienā tehnisku problēmu dēļ no sacensībām izstājās otrs "Ford" rūpnīcas pilots, 2003.gada pasaules čempions, Peters Sūlbergs no Norvēģijas. Viņš pēc otrās pilnās sacensību dienas sestdien ieņēma trešo pozīciju.

Kā ziņots, Latvala lauzta atslēgas kaula dēļ izlaida iepriekšējo pasaules čempionāta posmu.

Savukārt ceturto vietu ieņēma norvēģu pilots Madss Estbergs no "Adapta Ford" komandas, kurš šomēnes startēja arī Talsu autorallijā, bet desmitajā vietā rallija noslēgumā ierindojās igauņu pilots Ots Tanāks ("M-Sport Ford").

Kā ziņots, "LMT rallija komandas" Latvijas ekipāžai Andim Neikšānam un Pēterim Dzirkalam svētdien saplīsa automašīnas aizmugurējā piekare, līdz ar to viņi bija spiesti izstāties no sacensībām.

Latvijas sportistus nopietnas tehniskās problēmas piemeklēja arī rallija pirmajā dienā, kad salūzušas aizmugurējās pusass dēļ viņi piektdien bija spiesti izlaist lielāko daļu Akropoles rallija ātrumposmu, tāpēc sestdien Neikšāns/Dzirkals sacensības pēc "Super Rally" sistēmas atsāka ar 35 minūšu sodu.

Sestdien Neikšāns/Dzirkals uzvarēja trijos no pēdējiem četriem ātrumposmiem N4 klasē un dienas ieskaitē sasniedza labāko rezultātu starp visām šīs grupas automašīnām.

Dienas pēdējos divos ātrumposmos, kuros lija, Neikšāns/Dzirkals uzrādīja 13. ātrāko laiku absolūtajā ieskaitē.

Pēc sestdien veiktajiem ātrumposmiem N4 klasē Neikšāns/Dzirkals ieņēma desmito vietu, bet jaunizveidotā "Rally Class" sacensību seriāla kopvērtējumā viņi atradās pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr visa rallija kopējā ieskaitē Latvijas ekipāža pēc otrās dienas ieņēma 29.vietu.

Kā ziņots, "Rally Class" seriāls ir WRC ieskaite "Subaru" automašīnām.

Neikšāns/Dzirkals "Rally Class" sacensībās brauc pagājušās sezonas "Production Car WRC" (PWRC) klases kopvērtējuma uzvarētāju komandas "Symtech Racing" sastāvā. Latvijas ekipāža startē ar N grupas "Subaru Impreza STR12" rallija automašīnu.

Visi "Rally Class" seriāla dalībnieki brauc ar identiskām "Subaru Impreza STR12" automašīnām.

"Rally Class" sacensībās notiks seši posmi - Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Itālijā, Francijā un Spānijā -, no kuriem četri pārklāsies ar PWRC posmiem.

Portugāles rallijā Neikšāns/Dzirkals "Rally Class" ieskaitē ieņēma otro vietu.

"Rally Class" nav atsevišķi izdalīta klase - tā ir tā pati N4 klase, tikai cita ieskaite.

"Rally Class" kopvērtējuma uzvarētājiem 2013.gadā pienāksies pieci pilnībā apmaksāti posmi WRC ar R4 klases "Subaru" rallija automašīnām.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 119 punktiem ir Lēbs, viņam 30 punktus zaudē Hirvonens, bet trešais ir Estbergs, kurš ticis pie 80 punktiem. Savukārt vēl par septiņiem punktiem mazāk ir Sūlbergam.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā.

Nākamais posms no 22. līdz 24.jūnijam risināsies Jaunzēlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!