Leģendārā britu autosporta kompānija "Prodrive", kas slavu iemantoja pasaules rallija čempionātā (WRC) ar "Subaru" automašīnām, nolēmusi pievienoties pasaules rallijkrosa čempionātam ("World RX").

"Prodrive", kas nodarbojas ar dažādu marku automašīnu sagatavošanu dažādiem autosporta seriāliem, rallijkrosam radīs "Renault Megane IV". Mašīnu dizainu izstrādās un uzbūvēs pašā "Prodrive", ieskaitot divu litru dzinēju ar turbopūti.

"Jau vairākus gadus mūsu ambīcijas saistījās ar dalību FIA pasaules rallijkrosa čempionātā," uzsver "Prodrive" vadītājs Deivids Ričardss. "Tas ir visstraujāk progresējošais autosporta seriāls pasaulē un dod mums iespēju parādīt visu savu inženiertehnisko pieredzi, lai izveidotu mašīnu, kas var uzvarēt pasaules čempionātā."

Pilots, kurš palīdzēs attīstīt mašīnu, būs francūzis Gerlēns Šišerī, kurš iepriekšējos divos gadus ir piedalījies atsevišķos "World RX" posmos, bet tagad nolēmis izveidot savu komandu. 2017. gada sezonā Šiserī vēl startēs ar savu iepriekšējo mašīnu, bet šā gada rudenī sāks testus ar "Megane RX", lai debitētu ar to 2018. gada čempionātā.

"Priecājos par iespēju sadarboties ar "Prodrive", kas jau ilgu laiku bija mans sapnis," atzīstas bijušais pasaules čempions ekstrēmajā slēpošanā. "Zinu, ka ar īsto komandu un atbalstu, kas mums ir, mēs izveidosim mašīnu, kam būs ietekme. Absolūti uzticos "Prodrive", ka viņi var uzbūvēt labāko mašīnu pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!