Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francūzis Šarls Leklerks no "Sauber" komandas sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11. posma - Vācijas "Grand Prix" - noslēdzošajā treniņbraucienā, kuru gan pamatīgi iespaidoja spēcīgs lietus.

Slavenajā Hokenheimas trasē spēcīgajā lietusgāzē trasē devās mazāk nekā puse dalībnieku, kopumā trešajai treniņu sesijai ilgstot mazliet vairāk par desmit minūtēm, pārējā laikā formulām paliekot boksos.

Leklerks trasi veica minūtē un 34,577 sekundēs, kas bija gandrīz 21 sekundi lēnāk, nekā piektdienas pirmajās divās treniņu sesijās, kad labākie bija "Red Bull" braucēji Daniels Rikjardo no Austrālijas un Makss Verstapens no Nīderlandes.

Otrs ātrākais noslēdzošajā treniņā bija Leklerks komandas biedrs Markuss Ēriksons no Zviedrijas, kurš komandas biedram zaudēja četras sekundes desmitdaļas, bet trešo vietu ieņēma "Williams" krievu pilots Sergejs Sirotkins, aiz kura palika čempionāta līderis Sebastjans Fetels ar "Ferrari".

Savukār pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ar savu "Mercedes" formulu trasē nemaz nedevās, bet viņa somu komandas biedrs Valteri Botass sesijas beigās trasē izbrauca, taču saprotot, ka ir ļoti slidens, brauca lēnām.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā treniņā ātrākais bija Rikjardo, bet otrajā uzvarēja Verstapens. Rikjardo svētdien gaida smaga sacīkste, jo pēc dzinēju detaļu nomaiņas viņš saņēmis sodu un Vācijas Lielo balvu sāks no pašām beigām.

Sestdien vēl paredzētas kvalifikācijas sacensības, kamēr Vācijas "Grand Prix" izcīņa slavenajā Hokenheimas trasē notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 11. posma līderim Fetelam ir 171 punkts, kamēr 163 punkti ir Hamiltonam. Trešais ar 116 punktiem ir soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), bet viņam ar 106 un 104 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Botass. Sestais ar 93 punktiem savukārt ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 287 punktiem ir "Ferrari", kamēr 20 punktus atpaliek "Mercedes", bet trešā ar 199 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!