Foto: Publicitātes attēli

Šodien Francijā Lemānas trasē tiks dots starts ikgadējai Lemānas 24 stundu sacīkstei un tajā piedalīsies arī 22 bijušiem Formula 1 piloti.

No tiem F1 pilotiem, kas šajā nedēļas nogalē varētu pretendēt uz uzvaru Lemānā noteikti ir "Audi" ekipāžas braucējs Alans Maknišs (attēlā avārijā pērn Lemānā), kurš savulaik startēja "Toyota F1″ sastāvā. Tāpat viens no favorītiem ir vēl viens "Audi" pārstāvis Maks Žene, kuram ir pieredze "Minardi" un "Williams" sastāvā.

Tostarp "Toyota" komandas sastāvā Lemānā šogad ir vesala plejāde ar bijušajiem F1 pilotiem un pat tādiem, kas iespējams vēl varētu atgriezties F1 apritē. Japāņu markas atgriešanos izturības sacīkstē atzīmēs Alekss Vurcs, Kazuki Nakadžima, Entonijs Deividsons, Sebastians Buemī un Stefans Saracins.

Tostarp LMP2 un GT klasēs piedalīsies arī tādi bijušie F1 piloti kā Niks Haidfelds, Sefens Johansons, Martins Brandls, kurš startēs kopā ar savu dēlu, Džankarlo Fisikella, Sebastians Burdē, Fransk Montaņī, Šinji Nakano, Žans Kristofs Buljons, Deivids Brebhems, Karuns Čandoks, Žans Deniss Delatrzs, Džanmarija Bruni, Olivers Bereta, Jans Magnusens un Pedro Lamī.

Jāpiebilst, ka Brebhems, Žene, Maksnišs, Vurcs, Johansons un Brandls visi ir bijušie Lemānas 24 stundu sacīkstes uzvarētāji.

Atgriežoties vēsturē, ir vairāki F1 čempioni, kas izcīnījuši uzvaras arī Lemānas dienakts sacīkstē: Fils Hils (3 reizes uzvarējis Lemānā), Grehems Hils, Maiks Hotorns un Johens Rints. Taču pēdējā laikā nevienam no F1 čempioniem tas nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!