Foto: ERC

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posms, "Rally Liepāja", kas notiks šīs nedēļas nogalē, būs noslēdzošais etaps junioru čempionāta dalībniekiem un pēc sacensību finiša kļūs zināms, kurš ir 2016. gada Eiropas junioru čempions.

ERČ junioru čempionātā ir iekļauti seši posmi, un "Rally Liepāja" ir pēdējais no tiem.

Piecos līdz šim notikušajos junioru čempionāta posmos pie panākumiem tikuši pieci dažādi piloti – pirmajā posmā Īrijā uzvarēja polis Lukašs Pjenjažeks, Portugālē nepārspēts bija mājinieks Diogo Gago, bet Beļģijas sacensībās ātrākais izrādījās Marians Grībels. Igaunijā notiekošajā posmā triumfēja mājinieks Miko-Ove Nīnemē, bet pirms divām nedēļām notikušajā rallijā Čehijā līdz goda pjedestāla augstākajam pakāpienam izdevās aizsniegties sezonas līderim Krisam Ingremam. Četrus no šiem pilotiem, izņemot Gago, šonedēļ redzēsim Liepājā.

Līdz šim FIA ERC Junioru čempionātā startējušas 16 ekipāžas, un cīņa par čempiona titulu izšķirsies starp diviem "Opel Rallye Junior Team" komandas pilotiem - Krisu Ingremu un Marianu Grībelu, kurus kopvērtējumā šķir 31 punkts. Maksimāli vienā posmā iespējams izcīnīt 39 punktus, tādējādi spēkošanās notiks ne vien par uzvaru čempionātā, bet arī par sezonas kopvērtējuma trešo vietu, uz kuru pretendē uzreiz pieci piloti.

"Rally Liepāja" startēs 13 junioru ekipāžas, tajā skaitā septiņi vadošie piloti, kuriem piebiedrosies arī liepājnieks Mārtiņš Sesks ("LMT Autosporta Akadēmija"), kuram šī būs debija Eiropas čempionātā, un Latvijas rallija komandas "Sports Racing Technologies" (SRT) pilots Nikolajs Grjazins, kuri laba rezultāta gadījumā var kļūt par šāgada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļniekiem.

Atgādināsim, ka pērn ar panākumiem 2015. gada FIA ERC Junioru čempionātā startēja latvieši Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuri sezonas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu.

Kā zināms, "Rally Liepāja" norise 2016. gadā bija paredzēta ziemā, no 5. līdz 7. februārim, tomēr nelabvēlīgo laika un ceļa apstākļu dēļ sacensību norise tika pārcelta uz 16. līdz 18. septembri.

Organizatori atgādina, ka iepriekš iegādātās ieejas kartes uz ziemas posmu būs derīgas arī septembrī. Savukārt tiem rallija interesentiem, kuru rīcībā ieejas kartes vēl nav, tās var iegādāties Tūrisma informācijas centros Liepājā, Kuldīgā, Talsos, Saldū, kā arī vairākās tirdzniecības vietās Rīgā un oficiālajā internetā veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!