Foto: AP/Scanpix
Pārāk stiprā lietus dēļ atcelts sestdien iecerētais Dakaras rallijreida sestais posms.

Pašlaik Bolīvijas rietumos ir pamatīgas lietusgāzes, tāpēc 786 kilometrus garo posmu no Oruro līdz Lapasai tika nolemts neveikt. Tā vietā sacensību dalībnieki veiks pārbraucienu pa asfalta ceļiem, bet svētdien viņus gaida brīvdiena, tāpēc Dakara atsāksies vien pirmdien.

Jau piektdien piektā posma norisē iejaucās nelabvēlīgi laikapstākļi, kā rezultātā no ātrumposmā plānotajiem 447 kilometriem tika veikti vien 219 kilometri.

Līdz ar to kopējais Dakaras ātrumposmu skaits no 12 samazinājies uz 11.

Automašīnu ieskaitē tajā uzvarēja Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā (WRC) Sebastjans Lēbs no Francijas ("Peugeot"), kamēr motociklu klasē triumfēja brits Sems Sanderlends ar KTM, kurš līdz ar to pārņēmis līdera godu arī kopvērtējumā.

Automašīnu kopvērtējumā cits francūzis un "Peugeot" braucējs Stefans Peteransels pēc pieciem posmiem par minūti un deviņām sekundēm apsteidz Lēbu.

Dienvidamerikā notiekošajā Dakaras rallijreidā kopumā plānotajos 11 posmos dalībniekiem šogad nāksies veikt vairāk aptuveni 8000 kilometru distanci Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā Dakaras rallijreidā kopā bijis labākais 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!