Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) jaunās sezonas otrā posma - Malaizijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās, kuru norisi ietekmēja lietus.

Malaizija zināma kā trase ar vismainīgākajiem laika apstākļiem, un arī šoreiz - jau pirmajā kvalifikācijas sesijā - bija melni mākoņi, bet otrajā visi piloti lielā drūzmā paspēja veikt pa vienam lidojošajam aplim, un uzreiz pēc tā sākās ļoti spēcīga lietus gāze.

Tās dēļ kvalifikācijas sacensības uz laiku tika pārtrauktas, bet pēc laika apstākļu nostabilizēšanās tās atsākās.

Par kvalifikācijas uzvarētāju tika kronēts Hamiltons, apli veicot vienā minūtē un 49,834 sekundē, tikai par 0,074 sekundēm apsteidzot Vācijas pilotu Sebastjanu Fetelu no "Ferrari".
Hamiltonam šī ir jau 40."pole position" karjerā.

Tikmēr trešais bija Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs.

Zīmīgi, ka arī pērn Malaizijas posmā pēc kvalifikācijas sacensībām trijniekā bija šie piloti tieši tādā pašā secībā. Pēcāk sekojošajās sacensībās uzvaru izcīnīja Hamiltons, kam sekoja Rosbergs un Fetels.

Ceturtais sestdien notikušajā kvalifikācijā tikmēr bija "Red Bull" braucējs austrālietis Daniels Rikjardo, kuram sekoja komandas biedrs krievs Daņila Kvjats. Sestais tikmēr bija talantīgais Nīderlandes braucējs Makss Verstapens ("Toro Rosso"), bet aiz viņa ierindojās brazīlietis Felipe Masa ("Williams") un francūzis Romēns Grožāns ("Lotus").

Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza "Williams" braucējs soms Valteri Botass un zviedrs Markuss Ēriksons no "Sauber".

Savukārt soms Kimi Reikenens ("Ferrari") bija 11.vietā, bet titulētais "McLaren" pilots spānis Fernando Alonso, kuram šī ir pirmā sacīkste sezonā, kvalifikācijā bija tikai 18.pozīcijā starp 20 pilotiem.

Malaizijas "Gramd Prix" izcīņa norisināsies svētdien plkst.10 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, sezonas pirmajā etapā pirms divām nedēļām Austrālijā dubultuzvaru guva "McLaren" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 etapi, tomēr pagājušajā nedēļā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!