Foto: Publicitātes foto

"LMT Autosporta akadēmijas" rallija komandai līdz ar nosaukumam maiņu uz augstākiem ir mainījušies arī nākotnes plāni, kuros taagad ir iekļauts mērķis piedalīties pasaules čempionāta (WRC) junioru ieskaitē.

Šīs sezonas plānos ir starts Latvijas čempionātā, kur attiecīgajā R2 ieskaites klasē gaidāma spēcīga konkurence, bet nākamo trīs līdz četru gadu laikā Latvijas komanda ar pašmāju pilotiem sastāvā gatavojas pacīnīties par pasaules čempionu titulu junioru vērtējumā (JWRC).

""LMT Autosporta Akadēmija" šogad spers pirmo nopietno soli tuvāk savam lielajam mērķim – čempiona titulam junioru pasaules čempionātā," saka akadēmijas vadītājs dainars Dambergs. "Lai to sasniegtu, tika piesaistīts profesionāls treneris, Pēteris Neikšāns, kurš zina, kā jaunos talantus izaudzināt līdz pasaules čempionāta līmenim. Papildus sacensībām plānoti vismaz astoņi testi ar sporta automašīnām. Tiek ieguldīts patiešām milzīgs darbs! Visu aktivitāšu galvenais mērķis – pienācīgi sagatavot mūsu braucējus starptautiskiem startiem."

Ar mērķi uzlabot un attīstīt komandas jauniešu braukšanas prasmes un ātrumu, šogad "LMT Autosporta akadēmija" startēs visos Latvijas rallija čempionāta posmos. Lai konkurētu ar ārzemju braucējiem un krātu sacīkšu pieredzi, komandai plānoti vismaz trīs starti ārvalstīs. Paredzēts, ka jaunieši startēs arī jūlijā notiekošajā Eiropas rallija čempionāta posmā "Rally Estonia".

Kopš "OKartes Autosporta Akadēmijas" pirmsākumiem 2011. gadā no vairāk kā 60 jaunajiem autosportistiem savas gaitas "LMT Autosporta akadēmijā" šosezon turpinās divi perspektīvākie piloti - Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis.

19 gadus vecais Ralfs Sirmacis jau ir kļuvis par divkārtēju Latvijas Rallija čempionu un ieguvis sporta meistara titulu, savukārt 18 gadus vecais Kristaps Feldmanis ātrumu un potenciālu ir parādījis jau no pašas pirmās "OKartes Autosporta Akadēmijas" pastāvēšanas sezonas, katru gadu progresējot, un 2013. gada beigās izcīnot arī savu pirmo uzvaru Latvijas autorallija čempionāta posmā.

2014. gada rallija sezonu "LMT Autosporta akadēmija" atklās ar sacīkstēm "Halls Winter Rally" 24. un 25. janvārī, Utenā, Lietuvā. Komandas mērķis Utenas rallijā ir pienācīgi sagatavoties Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmam "Rally Liepāja", kas notiks no 31. janvāra līdz 2. februārim. Tur "LMT Autosporta akadēmijas" sportisti 2WD klasē mērosies spēkiem ar 21 konkurentu no 15 dažādām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!