Foto: Romualds Rubenis

Svarīgu uzvaru Polijas spīdveja (otrās spēcīgākās) līgas čempionāta cīņā piektdien izcīnīja Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti.

"Lokomotīve" ar rezultātu 50:40 savā trekā pieveica Žešovas "PGE Marma" spīdvejistus.

Latvijas vienībai Kjasts Puodžuks atveda 13 punktus, bet desmit pievienoja Maksims Bogdanovs, savukārt deviņi punkti austrālietim Rorijam Šleinam.

Ar deviņās kārtās izcīnītiem septiņiem punktiem "Lokomotīve" kopvērtējumā astoņu komandu konkurencē ir pēdējā vietā. Jau svētdien izbraukumā gaidāms duelis pret septītās vietas īpašnieci Ribņikas klubu ROW.

Jau vēstīts, maijā "Lokomotīve" ar rezultātu 21:69 atzina tieši Žešovas "PGE Marma" pārākumu, piedzīvojot lielāko zaudējumu kopš startēšanas Polijas čempionātā.

Šosezon Polijas spīdveja līgā, kas iepriekšējā sezonā bija pirmā līga, startē astoņas komandas. Pēc divu apļu cīņām četras labākās vienības sacentīsies pusfinālā, bet fināla uzvarētāji iekļūs Polijas ekstralīgā. Tikmēr zaudētāji aizvadīs divus mačus ar valsts spēcīgākās līgas priekšpēdējo komandu. Spīdveja līgas vājākā vienība dosies uz valsts otro līgu, bet priekšpēdējā komanda divreiz sacentīsies ar otrās līgas vicečempionu.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" pirmajā līgā ierindojās trešajā vietā, bet šosezon vienības galvenais uzdevums ir iekļūt čempionāta labāko komandu četriniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!