Foto: Foto: R.Rubenis

Daugavpils spīdveja komanda "Lokomotīve" svētdien otro gadu pēc kārtas kļuva par Polijas pēc spēka otrās jeb "Nice" līgas uzvarētājiem.

"Lokomotīve" svētdien viesos Lodzā fināla otrajā duelī ar 44:46 zaudēja vietējai "Orzel" komandai, taču divu dueļu summā bija pārāka ar 91:89.

Uzvarētājiem Andžejs Ļebedevs guva 12 punktus, soms Jūnass Kilmakorpi atveda 11, bet Ķasts Puodžuks desmit punktus. Tikmēr Frēdriks Lindgrēns pievienoja sešus, Maksims Bogdanovs un Dāvis Kurmis pa diviem, bet Jevgēņijs Kostigovs vienu punktu.

Uzvaru divu maču summā "Lokomotīve" nodrošināja tikai pēdējā braucienā, kurā otrais finišēja Ļebedevs.

Jau ziņots, ka pirmajā fināla duelī pirms nedēļas Daugavpilī "Lokomotīve" uzvarēja ar 47:43.

Regulārā turnīra kopvērtējumā "Lokomotīve" ar 32 punktu 18 cīņās ieņēma otro vietu, par astoņiem punktiem atpaliekot no "Orzel" vienības, bet trešā ar 28 punktiem bija Čenstohovas "Eko-Dir Wlokniarz" komanda.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" triumfēja "Nice" līgā, iegūstot tiesības šosezon piedalīties ekstralīgā. Tomēr ekstralīgas noteikumi paredz, ka šajā turnīrā drīkst piedalīties komandas tikai no Polijas, tādējādi "Daugavpils" vienība turpina startēt "Nice" līgā, kas piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas. Pēc Polijas Spīdveja federācijas lēmuma šosezon divas valsts zemākās līgas apvienotas vienā un tajā sacentās 11 komandas.

Pamatturnīrā komandas aizvadīja divus apļus, un divas labākās komandas iekļuva finālā.

Finālsacensību uzvarētājs iegūst tiesības startēt ekstralīgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko pasaulē. Tiesa, jau augustā tika paziņots, ka "Lokomotīve" uzvaras gadījumā nevarēs braukt spēcīgāko sabiedrībā.

Savukārt otrās vietas ieguvēja "Orzel" spēkosies ar ekstralīgas septītās vietas īpašnieci par tiesībām startēt spēcīgākajā Polijas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!