Foto: Publicitātes foto
Daugavpils spīdveja komanda "Lomotīve" Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" čempionāta cīņā svētdien ar rezultātu 51:39 savā trekā apspēlēja Pilas "Polonia".

Pirmie četri braucieni noslēdzās neizšķirti, tomēr uzreiz pēc tam "Lokomotīve" pārņēma vadību, ko noturēja līdz dueļa beigām.

Sacensību desmitajā braucienā kritienu piedzīvoja "Lokomotīves" somu leģionārs Jūnass Kilmakorpi. Kā vēsta vienība, lūzums viņam nav konstatēts, tomēr, iespējams, bojātas ceļgala saites.

Daugavpiliešiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Kjasts Puodžuks, bet pa desmit punktiem atveda Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs.

Tikmēr "Polonia" sastāvā rezultatīvākais ar 11 punktiem sev pazīstamajā trekā bija kādreizējais "Lokomotīves" krievu leģionārs Vadims Tarasenko.

Kā zināms, "Lokomotīves" spīdvejisti sezonu iesāka ar septiņām uzvarām, bet nākamajās trijās cīņās bija piedzīvotas divas neveiksmes.

Kopvērtējumā "Lokomotīve" ar 19 punktiem 11 mačos ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no Lodzas "Orzel" vienības, kas turklāt aizvadījusi tikai desmit cīņas. Savukārt trešā ar 16 punktiem ir Žešovas "Stal" komanda.

Šajā sezonā "Lokomotīves" sastāvā palikuši soms Jūnass Kilmakorpi un zviedrs Frēdriks Lindgrēns, bet citu zviedru Antoniu Lindbeku nomainījis austrāliešu motobraucējs Deivijs Vots. Tāpat komandā joprojām ir arī visi labākie Latvijas sportisti.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" triumfēja "Nice" līgā, iegūstot tiesības šosezon piedalīties ekstralīgā. Tomēr ekstralīgas noteikumi paredz, ka šajā turnīrā drīkst piedalīties komandas tikai no Polijas, tādējādi "Daugavpils" vienība turpina startēt "Nice" līgā, kas piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas. Pēc Polijas Spīdveja federācijas lēmuma šosezon divas valsts zemākās līgas apvienotas vienā un tajā sacentīsies 11 komandas. Pamatturnīrā komandas aizvadīs divus apļus un divas labākās komandas iekļūs finālā, kas vēlreiz savā starpā aizvadīs divas sacensības.

Finālsacensību uzvarētājs iegūs tiesības startēt ekstralīgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko pasaulē. Savukārt otrās vietas ieguvēja spēkosies ar ekstralīgas septītās vietas īpašnieci par tiesībām startēt spēcīgākajā Polijas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!