Foto: AP/Scanpix

Spānis Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" sezonas sestajā posmā Itālijas "Grand Prix" izcīņā, savukārt tehnisku ķibeļu dēļ no sacensībām izstājās itālis Valentīno Rosi.

No pirmās starta pozīcijas sacensības sāka Rosi, taču jau pirmajā līkumā pašreizējais pasaules čempions Lorenso savu komandas biedru apsteidza.

Deviņkārtējais pasaules čempions Rosi vēlāk no sacensībām tehnisku ķibeļu dēļ izstājās, līdz ar to par uzvaru sacensībās cīņa turpinājās starp Lorenso un "Repsol Honda" vienības braucēju Marku Markesu no Spānijas.

Markess sacīkšu noslēdzošajā aplī kļuva par līderi, taču pēdējos metros pirms finiša viņu apsteidza Lorenso, kurš izcīnīja trešo uzvaru šosezon sešos posmos.

Čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem etapiem Lorenso ir 115 punkti un viņš par desmit punktiem apsteidz Markesu.

Kaut arī sestajā posmā Rosi bija spiests izstāties, kopvērtējumā viņš ar 78 punktiem saglabājis trešo pozīciju.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā etapā Katarā uzvaru guva Lorenso, bet nākamajos posmos Argentīnā un ASV panākumus svinēja Markess. Savukārt pēc tam Spānijā labākais bija Rosi, bet pirms divām nedēļām Francijas etapā uzvarēja Lorenso.

Aprīlī kļuva zināms, ka pašreizējais pasaules čempions motošosejas prestižākajā "MotoGP" klasē Lorenso pēc šīs sezonas pametīs "Movistar Yamaha" komandu un pievienosies "Ducati".

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!