Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" F-1 komandas piloti Pastors Maldonado un Romēns Grožāns ir nopelnījuši pusi no soda punktiem, kuru limitu sasniegšana nozīmē aizliegumu startēt F-1 sacīkstē, raksta izdevums "Autosport".

Kā zināms, FIA ir ieviesusi soda punktu sistēmu par pārkāpumiem F-1 sacensībās, un noteiktais limits, kam seko aizliegums startēt sacīkstē, ir 12 soda punkti 12 mēnešu periodā.

Maldonado un Grožāns jau ir sakrājuši pa sešiem punktiem katrs.

"Jaunākos" divus soda punktus Maldonado saņēma par incidentu Ungārijas "Grand Prix" posmā, kad sacīkstes komisāri lēma, ka viņš ir vainīgs sadursmes izraisīšanā ar "Force India" pilotu Serhio Peresu.

"Tā bija smaga sacīkste un komisāri bija ļoti stingri," izdevums citē Maldonado, kurš Ungārijā finišēja 14. vietā. "Man gan šķita, ka ar Peresu bija parasts sacīkšu incidents, es to neizraisīju apzināti, bet komisāri gan pret mani, gan citiem pilotiem bija ļoti stingri."

Savukārt Grožāns divus soda punktus saņēma par bīstamu izbraukšanu no boksiem pēc pitstopa.

Trīs soda punkti Ungārijā tika piespriesti Maksam Verstapenam ("Toro Rosso") par drošības mašīnas noteikumu pārkāpumu; holandiešu pilotam tagad kopumā ir pieci punkti. Savu pirmos divus soda punktus saņēma Lūiss Hamiltons ("Mercedes") par sadursmi ar Danielu Rikjardo ("Red Bull"), kā arī Daņila Kvjats ("Red Bull") par izbraukšanu no trases un Hamiltona apdzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!