Foto: AP/Scanpix

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Kvalifikācijas sacensības sestdien sākās mitrā trasē, taču tā kā vairāk nelija, tā kļuva arvien sausāka. Tieši noslēdzošajā kārtā braucēji uzrādīja ātrākos laikus, kamēr pirmās vietas ieguvējs Hamiltons apli veica vienā minūtē un 26,600 sekundēs.

Brits līdz ar to ticis pie 67."pole position" karjerā un viņam pietrūkst vairs tikai viena uzvara līdz leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera rekordam.

Otro vietu kvalifikācijā sestdien izcīnīja soms Kimi Reikenens ("Ferrari'), kurš Hamiltonam zaudēja 0,547 sekundes, bet trešais bija viņa komandas biedrs Sebastjans Fetels no Vācijas.

Savukārt ceturto vietu kvalifikācijā ieguva soms Valteri Botass ("Mercedes"), kuram gan svētdien gaidāmajās sacīkstēs būs jāstartē piecas vietas zemāk, jo viņam tika piespriests sods par ātrumkārbas maiņu, bet pirmo sešinieku noslēdza nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull") un vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault").

Tikmēr tālāk sekoja abi "Force India" braucēji - meksikānis Serhio Peress un Estevans Okons no Francijas. Savukārt pirmo desmitnieku kvalifikācijā noslēdza beļģis Štofels Vandorns ("McLaren") un brits Džolians Palmers ("Renault").

Savukārt neveiksmīga kvalifikācija bija "Red Bull" braucējam Danielam Rikjardo no Austrālijas, kurš jau sākumā saskārās ar tehniskām ķibelēm un viņš nepārvarēja pirmo kārtu. Viņam svētdien būs jāstartē no pēdējās vietas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 171 punktu ir Fetels, kuram 20 punktus zaudē Hamiltons, bet Botass un Rikjardo iekrājuši attiecīgi 136 un 107 punktus, kamēr Reikenens ar 83 punktiem ir piektais.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 287 punktiem ir "Mercedes", kam ar 254 punktiem seko "Ferrari". Tikmēr trešā ar 152 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!