Foto: Reuters/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta jaunās sezona otrā posma - Malaizijas "Grand Prix" - sacīkstes svētdien spēcīgā lietus dēļ uz laiku pārtrauktas

Pēc septiņiem nobrauktiem apļiem līderis bija 2008.gada pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas, kurš dienu iepriekš uzvarēja kvalifikācijas sacensībās, taču tad trasē devās drošības mašīna.

Drīz pēc tam sacīkstes tika apturētas, bet formulas atgriezās savos boksos.

Organizatoriem tagad ir četras stundas, lai atsāktu sacensības, bet jau pavisam drīz Sepangas trasē gaidāma tumsas iestāšanās.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Sezonas pirmajā posmā, kas risinājās Austrālijā, uzvarēja Hamiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons, kuram sekoja pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Marks Vēbers no "Red Bull" vienības un pats Hamiltons.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā F-1 sacensībās dominēja Fetels, kļūstot par jaunāko pilotu, kurš divus gadus pēc kārtas uzvarējis pasaules čempionātā. Tāpat Fetels pagājušajā gadā uzvarēja 15 no 19 kvalifikācijas sacensībām, labojot 1992.gadā Naidžela Mansela sasniegto rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!