Foto: AFP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis Marks Markess no Spānijas sestdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14.posma - Aragonas "Gran Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Kaut "Repsol Honda" vienības pārstāvis Markess bija viens no septiņiem braucējiem, kurš trešajā brīvajā treniņā piedzīvoja kritienu, turklāt spānis tajā izmežģīja elkoni, viņš kvalifikācijā sasniedza labāko rezultātu.

Pirmo starta rindu svētdienas sacīkstēs aizņems spāņu braucēji, jo viņam aiz muguras kvalifikācijā sekoja "Suzuki Ecstar" braucējs Maveriks Vinjaless un pašreizējais pasaules čempions Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas.

Tikmēr Markesa galvenais kopvērtējuma konkurents itālis Valentīno Rosi ("Movistar Yamaha"), kurš tiecas pēc desmitā pasaules čempiona titula, sacensības sāks no sestās pozīcijas.

Aragonas posmu no pirmās starta pozīcijas Markess sāks jau ceturto gadu pēc kārtas, bet sacīkstē iepriekšējos divus gadus uzvarējis Lorenso.

Šajā etapā nepiedalīsies itāļu motobraucējs Andrea Jannone no "Ducati" vienības, kurš iepriekšējā posmā Sanmarīno piedzīvoja kritienu, un viņam mugurkaulā konstatēts mikrolūzums.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem vadībā ar 223 punktiem ir Markess, ar 180 punktiem seko r Rosi, bet 162 punktus ieguvis Lorenso.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!