Foto: DELFI
Viens no jaunizveidotās "RX Academy" dalībniekiem nākamsezon būs Latvijas pilots Mārtiņš Lapiņš, kurš līdz ar pārējiem akadēmijas braucējiem cīnīsies par iespēju pēc sezonas startēt pasaules vai Eiropas rallijkrosa čempionātā, vēsta akadēmijas mājas lapa.

"Mēs ļoti priecājamies par Latvijas pilota pievienošanos "RX Academy"," saka akadēmijas izveidotājs Jusi Pinomeki. "Viņam ir dažādu autosporta disciplīnu pieredze, tā kā viņš nākamgad būs ātrs. Lieliski, ka akadēmijā piesakās dažādu valstu braucēji, tas parāda pieprasījumu pēc šāda veida starptautiskie seriāliem jaunajiem pilotiem."

23 gadus vecais Mārtiņš Lapiņš ir trīskārtējs Latvijas čempions kartingā, 2010. gadā izcīnīja 10. vietu "Rotax Euro Challenge", bet 2015. gadā uzvarēja "Lada Cup" autošosejas seriālā. Piedalījies arī Baltijas salonmašīnu čempionātā un šogad debitēja rallijkrosā, startējot "Neste World RX of Latvia" posmā "RX Lites" ieskaitē.

Kā ziņojām, bijušā somu autosportista Jusi Pinomeki kopā ar Somijas Autmobiļu federāciju izveidotā "RX Academy" ir rallijkrosa seriāls jauniem braucējiem. Akadēmijas dalībnieki, kuru vecums nedrīkst pārsniegt 24 gadus, 2017. gadā ar identisku tehniku piedalīsies piecos Somijas rallijkrosa čempionāta posmos un seriāla uzvarētājs iegūs apmaksātu dalību 2018. gada Eiropas rallijkrosa čempionātā ("Euro RX") vai atbalstu startam RX2 ieskaitē.

Viens no šīs akadēmijas mentoriem būs arī pieredzējušais Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs.

Bez Mārtiņa Lapiņa "RX Academy" šobrīd pieteikušies somi Sami-Mati Trogens un Kalle Markanens, kā arī austrālietis Trojs Douels. Latvijas pilots ir vecākais no dalībniekiem - somu braucēji ir attiecīgi 17 un 14 gadus veci, bet Douels ir 16 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!