Foto: Publicitātes foto

Jaunais Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks šosezon Eiropas rallija čempionātā (ERČ) pārstāvēs "Opel Motorsport" komandu, ar kuru februārī noslēgts sadarbības līgums, informē sportista pārstāvji.

Mārtiņš Sesks ar "Opel" rūpnīcas komandas atbalstu piedalīsies visos sešos "ERC Junior U27" čempionāta posmus, un viņa stūrmanis būs pieredzējušais Renārs Francis.

"Viens no maniem mērķiem ir sasniegts - esmu daļa no rūpnīcas komandas. Jāatzīst, nebija viegli izšķirties, kurā komandā braukt, jo pārrunas notika ar vairākām. Šobrīd mans svarīgākais darbs ir domāt par braukšanu un attaisnot doto iespēju. Durvis uz Eiropas rallija eliti ir atvērtas" atzīst Mārtiņš Sesks.

"Opel Motorsport" FIA ERC Junior čempionātā piedalīsies piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Mārtiņa Seska komandas biedrs būs 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons.

"Šis Mārtiņa karjerā ir ļoti nozīmīgs solis un augsts sasniegums. Esam izaudzinājuši lielisku jauno talantu autosportā, bet, lai spētu attīstīties, sasniegt augstākas virsotnes, ārkārtīgi nozīmīgs ir rūpnīcas komandas atbalsts," norāda LMT Autosporta akadēmijas komandas vadītājs Dainars Dambergs. "Pāragri spriest, ko tas nesīs sezonas garumā, šobrīd svarīgi koncentrēties veicamajiem darbiem – trenēties un parādīt savu labāko sniegumu Eiropas rallija čempionāta pirmajos posmos, ko Mārtiņš veiks ar "Opel" automašīnu."

Pēdējos trīs gadus tieši "Opel" pārstāvji izcīnījuši Eiropas junioru čempiona titulus – 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet 2017.gadā - anglis Kriss Ingrems.

ERČ junioru čempionāts notiks sešos posmos, sezonai sākoties ar grants ralliju Azoru salās 22. marta līdz 24. martam. Tam sekos asfalta posms "Rally Islas Canarias" (3.-5. maijs), "Rally di Roma Capitale" (Itālija, 20.-22. jūlijs), "Barum Czech Rally Zlin" (Čehija, 24.-26. augusts) un "Rally Poland" (Polija, 21.-23. septembris). Grants rallijs "Rally Liepāja" Latvijā 12.-14. oktobrī būs sezonas noslēguma posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!