Pēdējā Anglijas motokrosa čempionāta posmā trīs braucienu summā izcīnot 9.vietu MX1 klasē, Latvijas motokrosists Matīss Karro sezonas kopvērtējumā nodrošināja sev augsto trešo vietu un bronzas medaļu, informē sportista preses dieness.

Diemžēl šis posms Matīsam neizvērtās tā, kā gribētos. Ja kvalifikācijā sanāca uzrādīt ātrāko laiku, tad braucienos sportists sasniedza attiecīgi piekto un otro vietu, bet trešajā braucienā pēc kritiena bija spiests izstāties.

"Trase man ļoti nepatika, jo atradās tādā kā pļavas vidū, taču, neskatoties uz to, kvalifikācijā izdevās uzrādīt ātrāko laiku, ar ko pats biju ļoti pārsteigts," iesāk Matīss Karro. "Pirmā brauciena starts bija ļoti slikts, biju ceturtajā vietā. Turpinājumā nevarēju atbrīvoties un atkritu uz piekto pozīciju, kurā arī beigās finišēju."

"Otrajā braucienā starts bija nedaudz labāks. Biju otrais, taču pirmo vietu noķert nevarēju, jo tas braucējs bija ātrāks par mani. Trešajā brauciena startā ļoti daudzi krita, tai skaitā arī es. Jāsaka, ka kritiens bija smags, jo mocis man uzkrita virsū, kā rezultātā guvu dažus sasitumus. Pēc kritiena uzreiz devos uz boksiem, lai iztaisnotu motociklu, taču tas nebija iespējams, tāpēc izstājos," brauciena notikumus komentē Karro.

Lai arī sportists nav apmierināts ar rezultātu posmā, kopvērtējumā Karro izdevās saglabāt trešo vietu, par ko Matīsam ir prieks. "Protams, biju ļoti vīlies, jo sanāca sabojāt savu statistiku, jo līdz šim visu laiku Anglijas čempionāta posmos biju kāpis uz goda pjedestāla. Jāsaka, paldies Dievam, jo galveno uzdevumu izpildīju – Anglijas čempionāta kopvērtējumā nosargāju savu trešo vietu MX1 klasē. Šis ir mans labākais rezultāts Anglijas čempionātā. Jāatzīmē, ka ceturtās vietas ieguvējs man beigās zaudēja tikai vienu punktu," turpina Matīss.

"Taču kopumā uz šo rezultātu jāskatās pozitīvi, jo traumu dēļ divus posmus izlaidu. Arī komanda ar šo rezultātu ir ļoti priecīga, jo abi komandas piloti čempionāta kopvērtējumā kāpa uz goda pjedestāla."

Lai arī sezona beigusies, Matīss ilgi neplāno atpūsties, jo drīz jāsāk gatavoties jaunajai sezonai. "Prieks, ka sezonu pēc divu trīs gadu pārtraukuma izdevies pabeigt bez savainojumiem, tāpēc tagad varēšu jaunajai sezonai gatavoties ar pilnu jaudu. Šobrīd gribas atslēgties no ceļošanas, jo tā prasa daudz spēkus un emocijas. Taču atpūta nebūs ilga - nedēļu atpūtīšos un tad jau sākšu strādāt un likt pamatus jaunajai sezonai," nobeidz Karro, kurš nesen pagarināja līgumu ar STR KTM komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!