Jāņu svētkos Latvijas motokrosists Matīss Karro MX1 klasē guva trīs uzvaras trijos braucienos Anglijas čempionāta posmā, informē sportista preses dienests.

Kvalifikācijā Matīss palika otrais, taču, aizvadot trīs ātrus un stabilus braucienus, Latvijas sportists izcīnīja posmā pirmo vietu, kas čempionāta kopvērtējumā ļāva pakāpties uz piekto vietu.

"Sestdien un svētdien lija lietus, kas man nepatīk, taču noskaņojos un gāju uz startu. Jāsaka, ka pirms starta bija liels uztraukums, jo kopš esmu pievienojies STR KTM komandai, līdz šim vienmēr visos Anglijas posmos, kuros braucu, biju kāpis uz goda pjedestāla," iesāk Matīss Karro, kurš piebilda, ka par uzvaru šajā posmā varēja pacīnīties vismaz pieci braucēji.

"Pirmajā braucienā no starta aizgāju kā otrais, taču tad līderis krita un es izvirzījos vadībā. Visu atlikušo braucienu noturējos vadībā un beigās tuvāko sekotāju apsteidzu par 20 sekundēm. Otrajā braucienā arī izdevās "izcelt" startu un aizbraukt no pirmās vietas, ko arī nosargāju līdz pat beigām. Trešajā braucienā starts neizdevās, pēc pirmā līkuma biju ceturtais, taču pakāpeniski aizcīnījos līdz pirmajai vietai. Tad pieļāvu nelielu kļūdu un zaudēju pirmo pozīciju, bet nākamajā aplī jau noķēru līderi un apdzinu to, tādējādi finišējot pirmais arī trešajā braucienā, ar ko biju ārkārtīgi priecīgs," braucienus komentē Matīss, kuram šī karjerā bija ceturtā uzvara kādā no Anglijas čempionāta posmiem.

Kas attiecas uz fizisko pusi, Matīss atzina, ka viss esot kārtībā. "[Lauztā] roka jūtas labi, arī fiziski viss kārtībā, bet ir nelielas problēmas ar īkšķi, kas brīžiem rada nelielu diskomfortu. Bet kopumā jūtos labi, un ar katru braucienu kļūstu spēcīgāks. Gribu atzīmēt to, ka trešajā braucienā, kad redzēju, ka līderis atraujas, sev pateicu, nesteigšos un prātīgi noķeršu viņu. Tā arī izdarīju. Agrāk uzreiz skrēju pakaļ un tāpēc bieži sanāca pieļaut kļūdas un gūt savainojumus. Mācos no kļūdām, un izskatās, ka tas dod nepieciešamo rezultātu," saka Matīss.

Nākamais starts Karro paredzēts Zviedrijā, kur notiks kārtējais pasaules čempionāta posms. Tieši pirms gada Matīss šajā trasē iedzīvojās ļoti nepatīkamā savainojumā, taču tagad viņš par to nedomā. "Īpaši nedomāju par to, jo esmu kritis daudzās trasēs. Koncentrēšos un gatavošos šīm sacensībām kā uz visām citām. Ceru, ka viss būs labi, lai pēc tam varu sevi labi parādīt mājas posmā," nobeidz Matīss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!