Latvijas motokrosa izlase šīgada Nāciju kausā ierindojās 19. vietā, un augstāko vietu šajās sacensībās izcīnīja Matīss Karro, kurš finālbraucienā ierindojās 14., bet kvalifikācijas braucienā - 12. vietā, taču ar savu startu pilnībā apmierināts viņš nebija, tāpat kā pārējie Latvijas komandas braucēji Dāvis Ivanovs un Pauls Jonass, kurus pievīla pieredzes trūkums un kļūdas.

"Pirmā brauciena pirmā apļa beigās sāka nevilkt mocis, nevarēju lēkt nevienā tramplīnā un tāpēc nācās iebraukt boksos. Pēc tam, dzenoties pakaļ pārējiem, sekoja kritiens, kā rezultātā nācās izstāties un laicīgi sagatavoties pēdējam braucienam," par saviem braucieniem stāsta Matīss Karro, kurš pārstāvēja Latviju "Open" klasē. "Otrajā braucienā izdevās labs starts un jutos labi, taču spēka pietika tikai pirmajām 15 minūtēm. Man noteikti pietrūkst šī gada GP pieredzes ar garajiem braucieniem, jo bija grūti sadalīt spēkus vienmērīgi, jo Anglijas čempionātā braucienu ilgums ir 20 minūtes plus divi apļi. Ar startu kopumā apmierināts, kaut gan labi saprotu, ka varēja būt labāk."

MX2 klasē bija paredzēts, ka uz starta dosies pasaules vicečempions Pauls Jonass, tomēr viņš svētdien no rīta piedzīvoja kritienu un komanda pieņēma lēmumu nestartēt MX2 klasē. "Jau sestdienas treniņos bija redzams, ka Pauls vēl nav aklimatizējies un tad, kad viņam tika pateikts, lai lieki neriskē, tik un tā sekoja kļūdas. KTM komandas vadība ieteica kārtīgi apdomāt, vai ir vērts sevi mocīt, jo uz kārts var būt likta Paula turpmākā karjera, par piemēru minot Herlingsa izmisīgos pagājušā gada centienus pēdējā posmā Meksikā izraut čempiona titulu," saka Paula tēvs Kaspars Jonass. "Iespējams, tieši tas viņam arī patraucēja, lai šogad pienācīgi sagatavotos sezonai."

"Uzskatu, ka bija ļoti nepareizi šogad Nāciju kausu rīkot tikai nedēļu pēc pēdējā posma. Kā zināms, visiem sportistiem nav vienāda fizioloģija un dažs šos pārlidojumus un laika zonu maiņas pārcieš labāk, cits sliktāk. Pauls vēl ir jauns, nav jēgas viņu pārlieku mocīt. Jau šīs sezonas sākumā pēc Argentīnas posma Paulam bija grūti ielekt atpakaļ savā labākajā fiziskajā kondīcijā," saka pasaules vicečempiona tēvs.

Salīdzinoši vairāk apmierināts ar Nāciju kausa sacensībām bija trešais Latvijas izlases braucējs Dāvis Ivanovs, kurš startēja prestižākajā MXGP klasē. "Pirmais starts izdevās ideāls. Pašam bija pārsteigums, ka esmu otrais. Biju priecīgs, ka Džastins Baršs nebrauc no manis prom tik ātri kā "no stāvoša". Viņš bija ātrāks, bet varēju sekot līdzi," saka Dāvis. "Tomēr tika uzdzīts arī mazliet stress un braucu stīvām rokām. Tad mani pirmā apļa beigās apdzina Tovnlijs un vienā no līkumiem dēļ viņa manevra pēkšņi nācās mainīt "špūri", kā rezultātā kāja ieķērās zemē un kritu. Sajutu sāpes cirksnī un, kamēr piecēlu moci, braucienu nācās turpināt no 18. vietas. Pēc tam trešajā aplī atkal sekoja kritiens, taču pēc tā diezgan ātri atguvos un turpināju savā tempā un pat atguvu dažas pozīcijas."

"Noteikti pietrūkst pieredzes braukt šādās trasēs, jo bija jūtams, ka tieši nobraucienos lejā manāmi ātrāki ir tradicionālie Eiropas "kalnu džeki". Arī braucienu ilguma ziņā noteikti derētu biežāk piedalīties GP posmos, jo pēdējo reizi tik augsta līmeņa sacensībās biju braucis Ķegumā," atzīst sportists.

"Pēc sestdienas likās, ka nepatikšanu limits jau būs izsmelts, bet svētdiena parādīja ko citu. Uzskatu, ka šajās "Nācijās" mums vienkārši pietrūka veiksmes. Nekad nav bijis tā, ka jau kvalifikācijas braucienos krīt visi trīs mūsu sportisti. Gribu pievienoties Kaspara [Jonasa] teiktajam par to, ka pārāk ātri pēc čempionāta beigām tiek rīkots Nāciju kauss, kas notiek pavisam citā kontinentā. Ir mazliet rūgtums, jo ar šo sastāvu bija pilnīgi reāli iekļūt kopvērtējuma labāko desmitniekā," komandas sniegumu šajās prestižajās sacensībās komentē Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Mareks Segliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!