Foto: Bavo Swijgers | Wilvo Forkrent KTM
Latvijas motobraucējs Matīss Karroi aizvadītajā nedēļas Anglijā piedalījās starptautiskas motokrosa sacensības "Hawkstone International MX", kurās MX1 klasē izcīnīja otro vietu.

Jau šīs nedēļas beigās startēs šāgada pasaules motokrosa čempionāts, tāpēc daudzi braucēji, lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai, izvēlas aizvadīt treniņsacīkstes. Matīss pirms jaunās sezonas bija nolēmis piedalīties sacensībās Anglijā, kurās uz starta stājās diezgan spēcīgs dalībnieku sastāvs. Kopumā šīs sacīkstes Karro aizritēja labi, jo tika izcīnīta otrā vieta MX1 klasē, kā arī otrā vieta lielajā Superfinālā.

"Kvalifikācijā ierindojos trešajā vietā, lai arī, iespējams, varēju finišēt vēl augstāk. Brauciena laikā man vajadzēja iebraukt mehāniķu zonā, kur motociklam tika pieregulēti amortizatori un tika noregulēts pareizāks balanss. Pēc tam viss bija labi, taču nedaudz pietrūka laika, lai uzrādītu vēl labāku apļa laiku," iesāk Matīss Karro.

"Pirmajā braucienā nogulēju starta momentu, taču mans jaunais 350 kubikcentimetru motocikls bija ļoti ātrs, tāpēc pirmajā līkumā iebraucu kā pirmais. Taču nedaudz nokavēju brīdi, kad man bija jāiziet no līkuma, tāpēc atkritu uz trešo vietu. Beigās neizdevās apdzīt konkurentus un finišēju tajā pašā trešajā vietā. Jāteic, ka pusi brauciena cīnījos par pirmo vietu, taču pēc tam, kas pirmajā reizē ir pavisam normāli, man "piedzinās" rokas, un es samazināju ātrumu," pirmā brauciena notikumus atceras Karro.

"Otrajā braucienā izdevās starts un aizbraucu kā pirmais, taču pēc trīs apļiem pēc viena no maziem tramplīniem izlecu ārpus trases un atkritu uz trešo vietu. Vēlāk noķēru konkurentus un atguvu pirmo vietu, taču tad atkal "piedzinās" rokas, tāpēc neriskēju un necentos par katru cenu noturēties vadībā. Esmu mācījies no savām kļūdām, tāpēc negribu vairs tās pieļaut. Beigās finišēju otrajā vietā, kas divu braucienu summā man arī deva otro pozīciju, ar ko biju pilnībā apmierināts," turpina Karro.

"Pēc tam sekoja Superfināls, kurā uz starta stājās 20 MX2 braucēji un 20 MX1 sportisti. Vispirms trasē devās MX2 klases braucēji, bet pēc divām sekundēm tika dots starts MX1 braucējiem. Diemžēl npkavēju startu, jo domāju, ka starts būs pēc piecām sekundēm. Kamēr ieliku ātrumā, tikmēr konkurenti jau atrāvās. Taču turpinājumā gandrīz izdevās apdzīt visus braucējus, un beigās aizcīnījos līdz otrajai vietai, ar ko arī biju ļoti priecīgs. Brauciena vidū biju spiests nomest brilles, tāpēc turpinājumā ļoti traki acīs lidoja smiltis, kas man beigās lika nedaudz samazināt ātrumu," Superfinālu komentē Matīss.

"Noteikti gribu pateikt lielu paldies latviešu faniem, kuri ļoti kuplā sastāvā atbalstīja mani. Sen tik daudz latviešu fanus Anglijā nebiju redzējis. Paldies viņiem un pārējiem, kas par mani turēja īkšķus," saka Matīss.

"Kopumā ar šīm sacensībām esmu apmierināts – trīs stabili braucieni bez neviena kritiena. Tagad uz sezonas pirmo posmu Katarā varēšu doties dzīvs un vesels. Jūtos labi, bet sezonas sākumu braukšu mierīgi, lai varu iebraukties un tad jau kāpināt tempu," nobeidz Karro, kurš jau trešdien dosies uz Kataru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!