Foto: AFP/Scanpix
"McLaren" komanda šodien Vokingas bāzē aizvada ārkārtas sapulci, kurā tiks lemts par iespējamiem risinājumiem, kā komandu steidzīgi izcelt no krīzes situācijas.

Pēdējos sešos posmos vienība ir izcīnījusi tikai 54 punktus un turklāt gandrīz puse no tiem ir gūti ar Luisa Hamiltona uzvaru Kanādā. Pēdējais posms Lielbritānijā bija ļoti neveiksmīgs un abi piloti vēlāk paziņoja, ka galvenā problēma slēpjas mašīnas ātrumā, jo ar viņu pilotēšanu un stratēģijas izvēli viss esot bijis kārtībā.

Lielbritānijas GP laikā Luiss Hamiltons finišēja 8.vietā, bet Džensons Batons divas vietas zemāk. Konstruktoru kausa kopvērtējumā "McLaren" šobrīd ir ceturtā vietā.

Jau turvākajos posmos "MP4-27″ modelim ir plānoti uzlabojumi, tomēr šobrīd komandas vadība uzskata, ka nepieciešami vēl nopietnāki pasākumi, lai labotu situāciju, ko britu masu mediji jau nodēvējuši par krīzi. Arī piloti ir līdzīgās domās un pēc Lielbritānijas GP Batons atzina, ka "McLaren" šobrīd var aizmirst cīņu ar vadošajām komandām, jo tā vietā risinās cīņa ar "Williams", "Sauber" un "Force India".

"Mums nav vadošo komandu ātruma," paziņoja Batons, kurš izcīnījis nieka septiņus punktus pēdējos sešos posmos. "Mums bija perfekta stratēģija un boksu apmeklējumi, tomēr rezultātu nebija. Turklāt, ja "Williams" un "Sauber" tikai nedaudz paveiktos, arī viņi visi būtu mūs pārspējuši. Mani vairākkārt pārsteidza konkurentu ātrums – viņi mani apdzina kā stāvošu, it kā viņi brauktu pa sliedēm līkumotajā daļā. Es nezinu, kas mums trūkst vai kas viņiem ir, bet mēs neesam pietiekami ātri."

Svētdien Batons aizvadīja labu sacīksti, tomēr tikai pēdējā aplī spēja izraut desmito vietu un vienu punktu. Tostarp Hamiltons vēl pirms diviem posmiem bija čempionāta līderis, taču tagad kopvērtējumā brits atkritis jau uz ceturto vietu. Turklāt Hamiltona gadījumā paralēli turpinās peripetijas ap viņa nākotni un iespējamo palikšanu "McLaren" komandā, kuras galvenā apņemšanās būtu sagatavot konkurētspējīgu formulu uz 2013.gada sezonu.

Kad svētdien pēc fiasko Silverstonā "McLaren" bosam tika jautāts vai komandas šī brīža krīze varētu ietekmēt Hamiltona lēmumu par līguma pargarināšanu, Martins Vitmāršs atbildēja: "Nē, es domāju, ka viņš ir gudrāks. Vispirms viņam ir jāvēlas palikt komandā un es domāju, ka viņš vēlas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!