Foto: McLaren

Beļģis Stofels Vandorns arī nākamgad pārstāvēs "McLaren" F-1 komandu, paziņojusi vienība.

Pagaidām nav zināms, kas būs otrs pilots "McLaren" komandā, jo šā gada beigās līgums ar to beidzas divkārtējam F-1 čempionam Fernando Alonsu, un spāņu pilots jau iepriekš devis mājienus, ka var pamest britu komandu, kura pēdējos gados nav spējusi konkurēt ar čempionāta līdervienībām.

25 gadus vecais Vandorns F-1 aizvada pirmo sezonu, un pirmo F-1 čempionāta punktu nopelnīja Ungārijas "Grand Prix" posmā, finišējot 10. vietā.

"2016. gada beigās paziņojot, ka Stofels būs "McLaren Honda" pilots 2017. gada čempionātā, mēs rēķinājāmies, ka viņš mūsu komandu pārstāvēs vairākus gadus, un šis plāns nav mainījies," teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

"Kā visiem debitantiem, arī viņam sezonas pirmajā pusē bija daudz kas jāapgūst, taču mēs viņam ticam un viņš kļūst arvien labāks un labāks," saka "McLaren" F-1 komandas vadītājs Ērijs Buijē. "Stofela komandas biedrs ir smags pretinieks, vēl vairāk, viņš ir viens no šodienas labākajiem pilotiem, taču beļģu pilota dabiskais talants un ievērojamās ambīcijas lieks mums ticēt, ka mēs kopā sasniegsim lielus panākumus nākotnē."

"Priecājos, ka komanda paziņoja par līguma pagarināšanu uz nākamo sezonu, jo tagad, jau ar līgumu kabatā, es sezonas otrajā pusē varēšu strādāt ar pilnu atdevi, nenovēršot uzmanību ar citiem jautājumiem," saka beļģu pilots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!