Foto: EPA/Scanpix/LETA

"McLaren" un "Force India" F-1 komandu vadītāji aicinājuši pārbaudīt "Ferrari" un "Haas" komandu sadarbību, uzskatot, ka notiek tehniskas informācijas apmaiņa starp tām.

"F-1 iepriekš tā nav bijis, ka pēc divām sezonām komanda bez jebkādiem resursiem uzbūvētu tādu mašīnu," izdevums "Autosport" citē "Force India" komandas operāciju direktoru Otmāru Zafnaueru. "Ta viņiem ir burvju nūjiņa, es arī gribu tādu pašu. Visi aerodinamiskie elementi komandām ir jāizstrādā pašām, bet es nezinu, kā pārbaudīt, vai tā ir tava ideja vai kāda cita. Es nezinu, kā to pārbaudīt, taču tāds progress komandai bez pieredzes, speciālistiem un aprīkojuma ir pārsteidzošs."

"Runa pat nav par to, ka "Haas" brauc ar iepriekšējās sezonas "Ferrari" formulām un tāpēc ir tik ātri. Mēs uzskatām, ka abu komandu inženieri apmainās ar tehnisku informāciju un tas ļauj "Haas" iegūt zināšanas, bet "Ferrari" – operatīvi risināt radušās problēmas," izdevums "Auto Motor un Sport" citē "Force India" tehnisko direktoru Endiju Grīnu.

"Nekādu pierādījumu, ka "Haas" komanda būtu kaut ko pārkāpusi, nav, taču mēs visi zinām par viņu ciešo sadarbību ar "Ferrari"," saka "McLaren" F-1 komandas vadītājs Zeks Brauns. "Vajag pārliecināties, ka šī sadarbība nav pārāk cieša. Inženieriem un FIA ir, ko papētīt."

Šīs F-1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā "Haas" komandas piloti Kevins Magnusens un Romēns Grožāns kvalifikācijā bija nākamie ātrākie aiz trim vadošajām komandām, "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull", un arī sacīkstē turējās labāko sešiniekā, līdz izstājās tehnisku defektu dēļ, ko izraisīja mehāniķu kļūme pitstopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!