Foto: Daimler/Hoch Zwei

Pirmās formulas (F-1) braucējs Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas piektdien bija ātrākais pasaules čempionāta 17.posma - Meksikas "Grand Prix" - otrajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

Vācietis ātrāko apli veica minūtē un 21,531 sekundē, par vairāk nekā divām sekundes desmitdaļām apsteidzot "Red Bull" krievu pilotu Daniilu Kvjatu.

Nedaudz lēnāks bija Kvjata komandas biedrs austrālietis Daniels Rikjardo, aiz sevis atstājot par pasaules čempionu kronēto "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu.

Tikmēr pirmo sešinieku noslēdza divi "Ferrari" piloti. Piektais bija četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels, bet nākamais aiz viņa bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens.

Savukārt patlaban 18 gadus vecais Makss Verstapens no "Torro Rosso" vienības, kurš pārsteidzoši bija ātrākais pirmajā sesijā, piedzīvoja avāriju un palika bez rezultāta.

Arī sestdien piloti aizvadīs vienu treniņbraucienu un kvalifikāciju, bet svētdien norisināsies sacensības, kas sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, pagājušo svētdien savu trešo čempiona titulu izcīnīja Hamiltons, kurš triumfēja pavērsieniem bagātajā ASV "Grand Prix" izcīņā.

Spēcīga lietus dēļ pamatīgi tika izmainīta sacensību programma, sestdien paredzēto kvalifikācija pārceļot uz svētdienas rītu.

Tāpat arī Meksikas "Grand Prix" norises vietā ir lietaini apstākļi, un tiek paredzēts, ka tādi saglabāsies visu nedēļas nogali.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 16 posmiem uzvaru ar 327 punktiem sev nodrošinājis Hamiltons, kuram pār otrajā vietā esošo Fetelu ir 76 punktu pārsvars. Tikmēr brita komandas biedrs Rosbergs ar 247 punktiem ir trešais.

Ceturtais ar 123 punktiem ir soms Reikenens, no kura par 12 punktiem atpaliek viņa tautietis Valteri Botass, bet sestais ar 109 punktiem ir vēl viens "Williams" braucējs Felipe Masa.

Hamiltons līdz šim par pasaules čempionu bija kļuvis 2008. un 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!