Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta "Mercedes" komandas piloti Valteri Botass no Somijas un brits Lūiss Hamiltons piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus sezonas 18. posma – Meksikas "Grand Prix" – pirmajā treniņbraucienu sesijā.

Pirmajā treniņā ātrākais bija Botass, kurš apli veica vienā minūtē un 17,824 sekundēs, kas viņam par 0,466 sekundēm ļāva apsteigt komandas biedru Hamiltonu.

Hamiltons šajā posmā jau reāli var kļūt par četrkārtēju pasaules čempionu. Tam viņam svētdienas sacensībās pietiks ar iegūtu piekto vietu.

Savukārt trešais piektdienas pirmajā treniņsesijā bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", kuram sekoja komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas. Tikmēr pirmo sešinieku noslēdza abi "Ferrari" piloti – vācietis Sebastjans Fetels, kurš ir Hamiltona vienīgais konkurents uz titulu, un soms Kimi Reikenens.

Vēlāk piektdien notiks arī otrā treniņbraucienu sesija, kamēr sestdien tiks aizvadīts noslēdzošais - trešais - treniņš. Vēl sestdien norisināsies arī kvalifikācija, kamēr Meksikas Lielās balvas izcīņa būs svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms trim noslēdzošajiem posmiem Hamiltonam ir 331 punkts, kamēr Fetelam ir 265 punkti. Tikmēr trešais ar 244 punktiem ir Botass, kuram ar 192 punktiem seko Rikjardo. Pirmo piecinieku sezonas ieskaitē tikmēr ar 160 punktiem noslēdz Reikenens.

Tikmēr "Mercedes" jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā "Mercedes" kontā ir 575 punkti, kamēr 428 punkti ir "Ferrari", bet trešā ar 315 punktiem ir "Red Bull".

Pēc sacensībām Meksikā F-1 piloti vēl sacentīsies arī Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!