Foto: Reuters/Scanpix

Mihaelam Šūmaheram par sadursmi ar Bruno Sennu Spānijas GP izcīņas laikā ir piešķirts piecu starta pozīciju sods uz nākamo posmu – Monako GP.

Atgādinām, ka Šūmahers, bremzējot pirms pirmā līkuma, 13.aplī uztriecās Bruno Sennas "Williams" formulai. Tobrīd vācietis centās apdzīt brazīlieti, tomēr nespēja izlemt pa kuru pusi to darīt.

Bremzēšanas laikā Senna nedaudz pavirzījās uz ārējo līkuma daļu, tomēr atstāja pietiekami daudz vietas Šūmaheram abās trases pusēs. Acīmredzot "Mercedes" pilotu samulsināja šis nelielais manevrs un viņš pēdējā brīdī mainīja savu taktiku, tomēr bija par vēlu – sekoja sadursme un abi piloti izstājās no sacīkstes, lai gan Senna spēja vēl nobraukt pāris līkumus pirms izstāšanās.

Pēc sadursmes Šūmahers pa radio komandai nodeva tikai vienu vārdu: "Idiots!". Tādejādi bija skaidrs, ka vācietis notikušajā vaino Sennu.

"Es skatījos atkārtojumu video – var redzēt, ka viņš pavirzās uz labo pusi, lai aizsargātu pozīciju un viņš pabrauca tieši priekšā man," paziņoja Šūmahers pēc sacīkstes. "Es centos atgriezties iekšpusē, bet bija jau par vēlu, jo mēs atradāmies bremzēšanas zonā. Viņš jau pērn Brazīlijā izcēlās ar dīvainu manevru tieši bremzēšans zonā, tāpēc jājautā – kas īsti ar viņu notiek? Es ceru, ka tiesneši izpratīs situāciju pēc video izvērtēšanas."

"Protams, viņš taču neteiks, ka viņš ir bijis pie vainas un neatvainosies," par Šūmahera nostāju komentēja Bruno Senna. "Es nevēlējos, lai Mihaels ar mani izrīkojas tā pat kā Grožāns, kurš bremzēšanas joslā iebrauca iekšmalā un uztriecās manai formulai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!