Foto: AP/Scanpix

"Citroen" komandu pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīke pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma, kas norisinās Somijā, otrajā dienā palielināja pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju Jari Mati Latvalu.

Mīke pēc 20 ātrumposmiem par 40,1 sekundi apsteidz "Volkswagen" pilotu Latvalu, kurš savā mājas sacīkstē kļuvis par WRC posmiem bagātāko somu pilotu. Šīs nedēļas nogales sacensības viņam ir 164. karjerā, bet par vienu posmu mazāk ir Miko Hirvonenam.

Savukārt trešo pozīciju pēc otrās dienas ieņem "Citroen" braucējs Kreigs Brīns, kurš Mīkem zaudē minūti un 43 sekundes, bet 11,5 sekundes no īra atpaliek igaunis Oto Tenaks, kurš stūrē "Ford Fiesta" spēkratu.

Trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no "Volkswagen", kurš pirmajā dienā avarēja, otrajā dienā no 53. pozīcijas pakāpies uz 32.vietu.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 143 punkti. Viņam ar 92 punktiem seko "Volkswagen" norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, bet trešo vietu ar 72 punktiem ieņem Haidens Padons no "Hyundai" vienības.

Savukārt Tenaks ar 52 punktiem ieņem astoto pozīciju.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012. gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!